fbInstagram

САСТАНАК РУКОВОДСТВА АК „НОВИ САД“ И ВАЗДУХОПЛОВНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

53125 178300248847605 1770048 oCapture3 compressed

У оквиру организационих припрема предстојећег Државног првенства у ваздухопловном једриличарству, представници Аеро клуба „Нови Сад“ на челу са председником клуба Драганом Самарџићем одржали су састанак са председником ВСС Лабудом Булатовићем и генералним секретаром Жељком Овуком, 21. марта 2018. у просторијама ВСС.

Констатовано је да ће се у наредном периоду радити на остваривању планираних задатака, оснаживању организационих капацитета АК „Нови Сад“ и заједничком спровођењу припрема 63. Отвореног Државног првенства у ваздухопловном једриличарству, које ће се одржати од 7. до 17. јула 2018. године на Спортском аеродрому Ченеј у Новом Саду. Заједно са председником Комисије за једриличарство ВСС Мирославом Исаковићем размотрене су све опције јачања ДП и једриличарског спорта уопште.

Председник једриличарске секције АК „Нови Сад“ Иван Миладиновић потписао је са ген.секретаром ВСС Жељком Овуком уговор о организацији 63. ДП у ваздухопловном једриличарству.

Као део заједничких активности око ДП, Ваздухопловни савез Србије ће са АК „Нови Сад“ позвати такмичаре из Пољске, Чешке, Мађарске, Словачке, Словеније и Републике Српске, за које се очекује да ће се у јулу придружити својим колегама једриличарима из Србије. Такође радиће се на техничком унапређењу спровођења такмичења, те ће се увести уживо праћење пилота током њихових летова. Више информација о овом такмичењу (билтен бр.1, регистрациона пријава и слично) пратите ускоро на сајту ВСС.

fer play2014