ASL Banner AircrafsSale900x100

 

Београдски спортски аеродром „Лисичији Јарак“

 

Аеродромски приручник LYBJ

Београдски спортски аеродром „Лисичији Јарак“ (ICAO code LYBJ) се налази 16 километара северно од центра града на 12 километара од панчевачког моста на аутопуту према Зрењанину код Падинске Скеле. Површина аеродрома је 164 Ha, има две травнате писте од по 1000 x 40 метара које се протежу правцем 15 – 33.

Од инфраструктуре поседује два хангара површине(cca 870 m) довољне за смештај десетак спортских авиона, анексе на канцеларијама, амбуланту, помоћне објекте и складишта горива, стамбене објекте за службено особље и ресторан.

Спортски аеродром „Лисичији Јарак“

Спортски аеродром „Лисичији Јарак“

Спортски аеродром „Лисичији Јарак“

 

Простране рулне стазе и стајанка могу удобно да приме више десетина ваздухоплова. Аеродром је регистрован за VFR летење дању.

 

На аеродрому раде три ваздухопловне школе, две падобранске школе, а користи га и велики број спортиста и појединаца са својим средствима – авионима, ултралаким летелицама и моторним змајевима, као и два предузећа овлашћена за пружање услуга из ваздуха. Аеродром је отворен целе године од изласка до заласка сунца, а у зависности од временских прилика. 

Бацање воде – вежба за митинг 

С обзиром на свакодневну велику оптерећеност Аеродрома „Никола Тесла“, изградњом бетонске писте, као и царинске и полицијске испоставе на аеродрому „Лисичији Јарак“, саобраћај лаке и пословне авијације би добио удобну ваздушну луку са брзим и ефикаснијим трансфером саобраћаја путника и роба.

Хангар

Авиони за прскање комараца 

Близина магистралног пута, као и будућег моста преко Дунава ће још више поставити Аеродром „Лисичији Јарак“ у одличну позицију.

 

upravnik

 Овде можете преузети аеродромски приручник LYBJ

 

fer play2014ASL Banner AircrafsSale 400x150