fbInstagram

ЗЛАТНИ АЛЕКСАНДАР ГОДИЋ

2

Након што је недавно освојио титулу државног првака у општој авијацији у рели летењу, Александар Годић из Аеро клуба „Наша крила“ из Параћина је освојио нову титулу  државног првака такође у општој авијацији, али овог пута у прецизном летењу. Тиме је потврдио прошлогодишњу титулу најбољег у овој дисциплини, а са освојеним првим местима у општој авијацији показао да је као спортски пилот без премца у Србији у 2021.години.

Државно првенство моторних пилота Србије у прецизном летењу одржано је на спортском аеродрому Давидовац код Параћина од 24. до 26. септембра, у организацији АК „Наша крила“ Параћин и Ваздухопловног савеза Србије. Учествовало је седам пилота из четири аероклуба, а поред првопласираног Годића у генералном пласману, друго место је освојио Ненад Стојановић из АК „Сомбор“ и треће место Томислав Шалетић из клуба домаћина.

У задатку временска тачност најбољи је био Александар Годић, испред другопласираног Ненада Стојановића и трећепласираног Томислава Шалетића. У задатку извиђање прво место је освојио Душан Тодоровић из АК „Трстеник“, испред свог клупског колеге Александра Унчанина на другом месту и Александра Годића на трећем месту. У трећем задатку прецизно слетање такође најбољи Годић, испред другопласираног Душана Тодоровића из Трстеника и трећепласираног Томислава Шалетића из параћинског клуба.

fer play2014