fbInstagram

ТАКМИЧАРСКИ ВАЗДУХОПЛОВНИ ВИКЕНД

42262275 1749928605133619 6362679335295385600 o

Овог викенда пред такмичарима Ваздухопловног савеза Србије биће неколико спортских надметања на различитим местима у различитим ваздухопловним дисциплинама.

Пилоте опште авијације очекује Државно првенство у прецизном летењу, које ће се одржати на спортском аеродрому Давидовац код Параћина у суботу 25. и недељу 26.септембра, у непосредној организацији АК „Наша крила“ Параћин. Очекује се учешће око осам ваздухоплова и пилота из Србије који ће се борити за титулу државног првака. Да би се дошло до те титуле, потребно је да пилот током извођења такмичарског летења у реону изнад и око Параћина, постигне што бољи резултат у навигацији, временској тачности и прецизном слетању. Право учешћа имају пилоти на свим типовима авиона, чије су путне брзине од 130 до 160 км/час.

Истовремено, само северније, очекују нас три такмичења у дисциплинама ваздухопловног моделарства и спортских дронова. У недељу 26.септембра на терену Арадац код Зрењанина одржаће се Државно првенство у ваздухопловном моделарству у класама Ф1А, Ф1Б и Ф1Ц. Организатор АК „Зрењанин“ ће претходног дана у суботу 25.септембра такође на истом месту угостити ваздухопловне моделаре, на такмичењу „Пан куп“, које је 2.коло лиге Србије у моделарским класама Ф1А, Ф1Б и Ф1Ц.

За то време, на спортском аеродрому Лисичји Јарак код Београда окупиће се заљубљеници у спортске дронове, који ће се у недељу 26.септембра такмичити на Државном првенству у овој дисциплини у класи Ф9У. Непосредни организатор такмичења је ваздухопловно удружење „РЦ Дрон“ из Београда.

Пред пилотима су маршуте летења, моделарима више турнуса са летовима модела, пред такмичарима у трци дронова квалификационе, елиминационе и финалне рунде, а све у циљу постизања што виших резултата и освајања титуле нових државних првака. За заинтересовану публику и љубитеље ваздухопловства избор да ли ће викенд провести у Зрењанину, Београду или Параћину, уживајући у такмичењима и умећима пилота и моделара.

fer play2014