fbInstagram

МИХАИЛО ПЕТРОВИЋ СВЕТСКИ ПРВАК

viber image 2023 07 06 14 56 04 278

На светском првенству у ракетном моделарству, које је одржано од 2. до 7. јула у Остину у Тексасу у САД, Србија је добила новог светског првака. Михаило Петровић из Аеро клуба „Фрањо Клуз“ из Земуна, освојио је прво место у ракетномоделарској категорији С9А (модели ракета са жирокоптером) од 50 такмичара из 17 држава света.

Модел ракете коју је конструисао и са којом се такмичио Михаило Петровић, остварио је најдуже време трајања лета, што је и циљ такмичења. Он је иза себе оставио на другој позицији такмичара из Италије Антонија Мазарација и на трећој позицији америчког такмичара Сели Винјарда.

Михаило је дугогодишњи јуниорски и касније сениорски репрезентативац Србије у ракетном моделарству, годинама је у врху светске ранг листе у ракетном моделарству, освајач бројних медаља са светских и европских првенстава, вишеструки државни првак, носилац признања најбољег спортисте Ваздухопловног савеза Србије и стипендиста Министарства спорта Републике Србије, категорисан као спортиста заслужног ранга.

Поред њега, Србију је на овогодишњем највећем међународном такмичењу у ракетном моделарству представљао и искусни Живан Јосиповић, као вођа судијског тима. Светско првенство је организовала Национална ракетна асоцијација и ваздухопловна академија Сједињених Америчких Држава.

 

 S4 Rocket Glider Senior 853019465044 6289406c63 b

S4 Rocket Glider Senior 3

S7 Scale 45

fer play2014