fbInstagram

СРБИЈА НА ПОБЕДНИЧКОМ ПОСТОЉУ У АЛБАНИЈИ

viber image 2021 05 09 09 39 32 3

Горан Ђурковић из Спортског параглајдинг клуба „Беркут“ из Вршца освојио је друго место на међународном параглајдинг такмичењу „Албанија Опен“, одржаном од 6. до 9.маја у месту Влора у Албанији. Овај успех је извојеван у конкуренцији од укупно 70 пилота параглајдера у дисциплини прецизно слетање, након изведених пет такмичарских серија полетања и прецизног слетања на циљ.

Поред појединачног вицешампионског места, Србија је и екипно била међу најбољима. Треће место освојила је екипа пилота у саставу Горан Ђурковић и Драган Попов из СПК „Беркут“ Вршац и Иван Павлов из АК „Кумулус“ Нови Сад, чиме су наши пилоти показали да су као и до сада у самом врху светског параглајдинга. Прво место на овом такмичењу, које је било део такмичарског календара Светске ваздухопловне федерације, освојио је одличан пилот из Северне Македоније – Борјан Јовановски, док је треће место, иза Горана Ђурковића, заузео словеначки пилот Матјаж Слуга.

Боје Србије на овом такмичењу су поред пилота са освојеним медаљама, бранили и Слободан и Димитрије Малетић из Клуба ваздухопловних спортова „Кошава“ из Београда, Милош Тимотић и Марјан Станојевић из Аероклуба „Јат“ из Београда, Дејан Марковић из Аероклуба „Кумулус“ Нови Сад и Миодраг Бујић из Параглајдинг клуба „Цирус“ Златибор.

fer play2014