fbInstagram

СПОРТСКИ КАМП РАКЕТНИХ МОДЕЛАРА

5

Програм спортских кампова за младе перспективне спортисте ракетне моделаре почео је јуче 2.августа и трајаће до 6.августа на Копаонику. На кампу учествује укупно 19 младих спортиста са два наставника и вођом кампа.

Учење нових ракетно моделарских вештина, усавршавање постојећих и припрему младих спортиста за такмичења, на подмладак ће преносити наставници Зоран Катанић и Татјана Јевтић,  а камп је под вођством Драгана Јевтића. Овај тим инструктора из АК „Сремске Митровице“ је у прошлој години успешно водио камп ракетних моделара на Фрушкој Гори, те су истим путем наставили да едукују и обучавају младе у овом ваздухопловном спорту. Полазници кампа су деца из аеро клубова из Беле Цркве, Аде, Нове Пазове и Сремске Митровице. Неки од њих су већ забележили у својој каријери медаље на домаћим и великим међународним такмичењима, а неки тек корачају тим путем.

Пред учесницима кампа је у наредним данима доста учења и вежбања, израде ракетних модела, али и поред тога незаобилазног дружења и активности у природи.

Програм спортских кампова за младе спортисте финансиран је као и сваке године од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије, што представља значајан допринос развоју система спорта у оквирима млађих категорија – јуниора, будућих великих спортиста.

fer play2014