fbInstagram

ВИХОР ИЗНАД ВОЈКЕ

Brisuci let

У организацији ваздухопловног клуба „Вихор“ из Нове Пазове, у суботу (22.јуна) организован је отворени летачки дан, на спортском аеродрому у Војки.

 

 

Brisuci let

ВИХОР ИЗНАД ВОЈКЕ

 

У организацији ваздухопловни клуб „Вихор“ из Нове Пазове, у суботу (22.јуна) организован је отворени летачки дан, на спортском аеродрому у Војки.

 

У програму су учествовали чланови ВК „Вихор“ и представници Војске Републике Србије. На самом почетку, аеродром су прелетела два транспортна војна хеликоптера и у име ВРС поздравили присутне. Уследили су наступи цивилног хеликоптера, жирокоптера, ултра лаких авиона и змајева са мотором. У тачкама су демонстриране могућности летилица, али и изузетне способности пилота.

-      „Пре свега, желим да се захвалим Војсци Републике Србије и генералу Предрагу Бандићу, који су помогли реализацију оваквог скупа, као и појединим војним пилотима који су присутвовали. Након свих ових стресних дана због недаћа које су нас погодиле, решили смо да приредимо нешто лепо и пријатно за нашу децу и суграђане.  Жао ми је што нам прејак ветар није дозволио извођење свих тачака и туристичко летење, али смо ипак успели у намери да присутнима покажемо макар део привилегија које доноси ваздухопловство. Планирамо да овакво окупљање прерасте у традицију и да га сваке године обележимо као дан нашег клуба“ – казао је Милан Ловрић – Локи, пилот и један од оснивача ВК „Вихор“ из Нове Пазове.

Домаћини су се потрудили да све протекне на највишем могућем нивоу, па су за све посетиоце обезбедили бесплатну храну и пиће.

Ово није први пут да ВК „Вихор“ и његови пилоти, доказују патриотизам и посвећеност својој земљи. Управо у дане поплава, на добровољној бази, били су ангажовани од стране кризног штаба и вршили осматрање поплављених и угрожених  делова Србије. Тада се међу њима и јавила идеја за окупљањем бољим поводом, која је већ два месеца касније реализована.

{AG}2014/ULL/Vojka_leteci_dan{/AG}

fer play2014