fbInstagram

УЛТРАЛАКИ АВИОНИ И ЗМАЈЕВИ У СУБОТУ ИЗНАД ПАНЧЕВА

Ваздухопловни савез Србије и аероклуб „Утва“ Панчево у суботу, 14. септембра организују Државно првенство у прецизном слетању за ултралаке ваздухоплове. Око 20 појединаца и око 5 пет екипа надметаће се у области моторних змајева (дисциплина прецизно слетање са снагом мотора и без снаге мотора) и ултралаких авиона (исте дисциплине).

Ваздухопловни савез Србије и аероклуб „Утва“ Панчево у суботу, 14. септембра организују Државно првенство у прецизном слетању за ултралаке ваздухоплове. Око 20 појединаца и око 5 пет екипа надметаће се у области моторних змајева (дисциплина прецизно слетање са снагом мотора и без снаге мотора) и ултралаких авиона (исте дисциплине). Такмичење почиње у 9 часова на аеродрому „Утва“ Панчево, а проглашење победника се очекује у 12 часова.

Истога дана АК „Утва“ на аеродрому обележава и 90 година од првог међународног ноћног лета на релацији Панчево – Букурешт, па је и у поподневним сатима осмишљен занимљив летачки програм. У периоду од 13 х до 16.30 х, небом изнад аеродрома и Панчева прелетаће ултралаки авиони у слободном лету, Злин и авиони комерцијалне авијације. У изложбеном простору на аеродрому биће представљене и различите категорије ваздухопловних модела, а ако временске прилике буду дозволиле, модели на радио управљање ће и полетети. Улаз за све посетиоце је слободан.

ak utva pancevo

DSCN1081

fer play2014