fbInstagram

РЕКОРДНО ТАКМИЧЕЊЕ У НАЈАВИ

Овог викенда се на терену код Зрењанина одржавају Државно првенство за ракетне моделаре и такмичење које се бодује за Светски куп. На домаћем првенству већ је 13 клубова потврдило учешће, а на „Београд куп“ долази више од 70 моделара из шест земаља. Изнова нам пристижу и такмичари из Индије. 

startovan model 

            У суботу и недељу, 1. и 2. октобра, на полигону код места Арадац (у близини Зрењанина) одржава се Отворено државно првенство за ракетне моделаре, а истовремено се одржава и „15. Београд куп“,  такмичење које се бодује за генерални пласман у светском купу за ракетне моделаре. 

            На државном првенству учешће ће узети 13 аероклубова из Србије и то: АК Ада, АК Београд, АК Банатски Карловац, АК Бела Црква, АК Кикинда, АК Кошава, АК Војка, АК Нова Пазова, АК Сремска Митровица, АК Тител, АК Зрењанин, АК  Wing, АК Земун. Према пријавама које су до сада стигле организатору (АК „Фрањо Клуз“), ово државно првенство би требало да буде једно од најмасовнијих такмичења које ће се одржати ове године. Државно првенство се одржава у шест дисциплина у јуниорској и сениорској конкуренцији, па ће тако бити заступљене следеће класе: С3А (ракете са падобраном), С4А (ракетоплани), С6А (ракете са траком), С7 (макете), С8Е/П (радио-контролни ракетоплани), С9А (жирокоптери). 

            На 15. Београд купу, поред домаћих такмичара, пријавили су се и моделари из Русије, Немачке, Бугарске, Словеније, Румуније и Индије. „Велико изненађење причињава чињеница да се по други пут узастопно пријављују такмичари из Индије којима је прошлогодишње учешће на овом такмичењу остало у веома лепом сећању. Надамо се да ће ова сарадња са такмичарима из далеке Индије постати пракса“, каже Живан Јосиповић из организације такмичења. Међународно жири на овом такмичењу је састављен од три члана: Пратхам Амбла из Индије, Луциан Серцаиану из Румуније и Никола Боровац из Србије. 

            Треба рећи и да представнице свих страних тимова сачињавају искусни такмичари који су се опробали на многим светским и европском првенствима, тако да ће нашим такмичарима бити прави изазов да одмере снаге са овим шампионима. Тренутно је пријављено 72 такмичара, што је једно од најмасовнијих такмичења која се бодују за пласман у Светском купу, а победници ће бити награђени великим бројем бодова. 

fer play2014