fbInstagram

ЧЕТИРИ СВЕТСКЕ МЕДАЉЕ ЗА СРПСКЕ РАКЕТАШЕ

Ракетни моделари из Србије су на Светском првенству у Украјини освојили четири медаље – једну златну, једну сребрну и две бронзане. Јуниори нарочито успешни.

Srpski tim na otvaranju Svetskog prvenstva Small

            Око 16 часова данас ће у просторије Ваздухопловног савеза Србије (Узун Миркова 4, Београд) пристићи чланови репрезенације Србије у ракетном моделарству који су се на Светском првенству у Украјини изборили за чак четири медаље. Ове трофејне моделаре примиће руководство ВСС-а како би им честитали на великом, додуше – очекиваном успеху. Овим се наставља вишегодишња доминација наших моделара на светској сцени.

            Србија је сада богатија за једну златну, једну сребрну и две бронзане медаље, од чега су три четвртине трофеја освојили јуниори који су први пут учествовали на светском првенству.

            У категорији С3А, сениор Владимир Чипчић освојио је прво место међу више од 50 такмичара. За њим су се пласирали Шпанац Јорди Роура и Бугарин Валентин Савов. Победник је изборен након два додана лета. Србији је за 31 поен измакла медаља и у екипној конкуренцији, тако да су наши моделари у овој класи завршили у тимском поретку на 4. месту међу 18 репрезентација.

            Сребро у категорији С3, међу 37 такмичара освојио је јуниор Дејан Жак, а Србија се пласирала на пето место међу 13 репрезентација.    

            У класи С6А наша јуниорка Кристина Чипчић је освојила треће место међу 37 такмичара, док је Србија у екипном пласману поново пета од 13 репрезентација.

            У класи С9А, наши јуниори су трећи најбољи на свету. Дејан Жак, Кристина Чипчић и Милан Димитров су се за овај пласман изборили међу 12 светских националних тимова.

            „Тренери Зоран и Влада су урадили феноменалан посао и постигли са јуниорима и више од мојих очекивања. У сениорској конкуренцији нисмо имали среће, а и време нам није ишло на руку. Лошији модели су дошли до изражаја због јаког ветра и неприступачних терена на којима се одвијало такмичење. Све у свему репрезентација је направила феноменалан успех који нам даје ветар у леђа и мотив да на наредном европском првенству у Пољској будемо још бољи“, јавља Драган Јевтић, вођа нашег тима из Украјине.

             Међу 300 такмичара на овом Светском првенству, Србију су представљали: сениори Зоран Катанић, Весна Катанић, Владимир Чипчић, Миодраг Чипчић, Михаило Петровић и Лука Воларевић, као и јуниори Дејан Жак, Милан Димитров и Кристина Чипчић. Нашем тиму, који је водио Драган Јевтић, помагали су и Зоран Павлић и Златко Жак, док је Бранислав Павловић био мерилац времена.

            Пријему који се данас организује за чланове репрезентације у ракетном моделарству, придружиће се и Бојан Гостојић, ваздухопловни моделар који је пре неколико недеља на Светском првенству за јуниоре донео кући сребрну медаљу.

fer play2014