fbInstagram

ИДЕМО ПО МЕДАЉЕ

Репрезентација Србије у ракетном моделарству очекује да се са Светског првенства у Украјини врати са прегршт медаља. Фаворити смо и у јиниорској и у сениорској конкуренцији у неколико класа.

Zlatni juniori Srbije na Svetskom prvenstvu 2014 g

            Репрезентација Србије учествује на Светском првенству у ракетном моделарству које се од 22. до 30. августа одржава у Украјини. Тим менаџер, Драган Јевтић очекује да се кући врате са две медаље у појединачној јуниорској и једном медаљом у појединачној сениорској конкуренцији. У екипном пласману Јевтић најављује једну до две медаље код јуниора и исто толико код сениора.

            „У јуниорској конкуренцији очекујуем медаље у класама С5 и С9, а у сениорској у С5 и С6. Конкуренција је јака, ту ће бити и Руси и Пољаци које смо претходних година побеђивали, али су они сада у врху тако да нам могу парирати. Свим нашим јуниорима је ово први пут да наступају на светском првенству, али очекујем резултат обзиром да смо увели неке промене у раду са члановима репрезентације“, објашњава вођа нашег тима. Први пут је ове године подељен рад са репрезентативцима, тако да је рад са јуниорима водио Владимир Чипчић, а са сениорима Зоран Катанић, обојица вишеструко трофејни моделари.

            На овом светском првенству своје умеће ће одмерити више од 300 такмичара из 20 земаља. Српски ракетни моделари имају дугу историју учешћа на међународним моделарским такмичењима и готово сваки пут нас обрадују с мноштвом трофеја са европских и светских првенстава, као и светских купова.

            Овога пута Србију ће представљати сениори Зоран Катанић, Весна Катанић, Владимир Чипчић, Миодраг Чипчић, Михаило Петровић и Лука Воларевић, као и јуниори Дејан Жак, Милан Димитров и Кристина Чипчић. Нашем тиму помагаће и Зоран Павлић и Златко Жак, док ће Бранислав Павловић бити мерилац времена.

fer play2014