fbInstagram

1. коло јуниорског и сениорског Купа Србије за ракетне моделаре

13029657 776739575793609 6147284415776116920 o

На полигону код места Арадац код Зрењанина 23.04.2016. је одржано 1. коло јуниорског и сениорског Купа Србије за ракетне моделаре. Учествовало је укупно 35 такмичара из осам клубова: АК Кикинда, АК Живица Митровић – Бела Црква, АК Сремска Митровица,  АК Ада, АК Банатски Карловац, АК Земун, АК Нова Пазова и АК Београд.

Такмичење је одржано по веома лепом времену и у одличној организацији АК Фрањо Клуз из Земуна. Главни судија је био Михаило Петровић из АК Фрањо Клуз, директор такмичења је био Никола Цвијетичанин, а делегат Миодраг Чипчић.

У јуниорској конкуренцији у класи С3 победио је Јован Јосиповић из АК Фрањо Клуз-Земун који је једини имао три максимума. Друго место је освојила Кристина Чипчић, а треће место је заузела Николина Адамов, обе из АККикинда. У екипној конкуренцији прво место су заузели представници АК Кикинда, друго место АК Фрањо Клуз-Земун, док су треће место заузели такмичари из АК Сремска Митровица.

У категорији С6 за јуниоре прво место је поново освојио Јован Јосиповић из АК Фрањо Клуз- Земун, друго место је освојио његов клубски колега Петар Обрадовић, док је треће место заузела Кристина Чипчић из АК Кикинда. У екипној конкуренцији  прво место су заузели моделари АК Фрањо Клуз-Земун, друго место су освојиле такмичарке из АК Кикинда, док су треће место заузели моделари из АК Сремска Митровица.

У сениорској конкуренцији су у класи С6, прво место заузела је Весна Катанић, друго место Зоран Катанић, а треће место је освојио Живан Јосиповић. У екипној конкуренцији прво место су освојили моделари из АК Сремска Митровица, друго место АК Ада, док су трећи били моделари АК Фрањо Клуз-Земун.

У класи С9 - жирокоптери прво место је освојио Зоран Катанић, друго место је освојила Весна Катанић, треће место освојио је Ђорђе Вукашиновић - сви из аероклуба  Сремска Митровица.  У екипној конкуренцији у овој дисциплини прво место су освојили моделари из АК Сремска Митровица. Друго место заузела је екипа из АК Ада, док су трећи били такмичари из АК Живица Митровић из Беле Цркве.

„На крају такмичења су подељени трофеји, дипломе и медаље у јуниорској и сениорској конкуренцији,  које је обезбедио Ваздухопловни савез Србије. Ово је био врло успешан почетак такмичарске сезоне и овим такмичењем  су почеле припреме наших такмичара за одлазак на Светско првенство које ће се ове године одржати у Украјини“, каже Живан Јосиповић, селектор репрезентације.

fer play2014