fbInstagram

ЈЕДНОГ ДАНА СТИЖЕМО И ДО МЕСЕЦА

WSMCh 2014 BUL 033 - Srpsko zlato - Z Josipovic i novi seniori V. Katanic L Volarevic M Cipcic

Традицију враћања са великих међународних такмичења са бројним медаљама наши најбољи ракетни моделари ни ове године нису прекинули. Са недавно одржаног Светског првенства у ракетном моделарству у Каспичану у Бугарској, репрезентација Србије се вратила са укупно шест освојених медаља – једном златном, једном сребрном и четири бронзане.

WSMCh 2014 BUL 033 - Srpsko zlato - Z Josipovic i novi seniori V. Katanic L Volarevic M Cipcic

ЈЕДНОГ ДАНА СТИЖЕМО И ДО МЕСЕЦА

Традицију враћања са великих међународних такмичења са бројним медаљама наши најбољи ракетни моделари ни ове године нису прекинули. Са недавно одржаног Светског првенства у ракетном моделарству у Каспичану у Бугарској, репрезентација Србије се вратила са укупно шест освојених медаља једном златном, једном сребрном и четири бронзане.

Сениори су освојили прво место екипно у класи С3А и треће место екипно у класи С6А, у конкуренцији 17 земаља које су узеле учешће на овом такмичењу. Зоран Катанић из АК Сремска Митровицаосвојио је треће место појединачно у класи С6А од 53 такмичара. Јуниори су били на нивоу својих старијих колега из екипе, па су освојили исти број медаља, и то у екипном пласману треће место у класи С1А од 11 земаља и друго место у класи С6А од 13 земаља. Дејан Чанчаревић из АК Банатски Карловацзаузео је високу трећу позицију у конкуренцији 37 јуниора у класи С6А. За најбољу сениорску екипу првенства проглашена је Бугарска, док је најбоља јуниорска екипа репрезентација Русије.

Од 24. до 31. августа за Србију су на Светском првенству наступили следећи репрезентативци: Зоран Катанић, Бранислав Крчединац, Владимир Чипчић, Лука Воларевић, Михаило Петровић, Миодраг Чипчић, Весна Катанић сениори, Данило Рунић, Дејан Чанчаревић, Дејан Жак јуниори, селектор Живан Јосиповић и директор репрезентације Драган Јевтић. Поред такмичара, Срђан Пелагић је преседавао ФАИ жиријем и Никола Цвјетичанин био судија у класама С5 и С7.

Овим такмичењем се за наше ракетне моделаре не завршава сезона ни на домаћем ни на међународном терену. Крајем септембра ће се одржати последње коло јуниорског купа Србије, док нас почетком октобра очекује државно првенство за сениоре и јуниоре. Истовремено, на међународном плану, наставља се са надметањима у светком купу, систему такмичења који такође не пролази без ракетних моделара из Србије на највишим позицијама у генералном пласману.

fer play2014