fbInstagram

УСПЕШНИ ЛЕТОВИ НА СВЕТСКОМ КУПУ

P3450479

              На јучерашњем летачком задатку 87 пилота стигло је до циља који је био постављен 75 км даље од Ниша, што се сматра изузетним успехом.

            Трећи летачки дан на Светском купу у прелету параглајдцером у Нишу завршен је са широким осмесима на лицима пилота јер су изузетно добар такмичарски задатак и одлични временски услови довели чак 87 такмичара до циља. Од њих 122 који су полетели са старта Факир са северозападне стране Сићевачких планина, чак две трећине је успешно прешло ваздушну руту од 75 км. Полетање је било са 950 м надморске висине, док су окретне тачке које су пилоти морали да обиђу биле у реону Нишке бање, Малошишта и Лесковца, а циљ је био постављен у Лебану.

            Први је у циљ ушао Јасен Савов, бугарски пилот параглајдера који је већ оствајао медаље на такмичењима за светски куп и европским првенствима и којем су српски терени за летење изузетно добро познати. Само две секунде касније иза њега је у циљ ушао и следећи пилот - Словенац Примож Суша. Прва међу женама је Јапанка Јуки Сато Коломбе, која је и на првој трци остварила прву позицију међу дамама. Ово је њено прво такмичење у нашој земљи, а дошла је на препоруку, након што је њен муж, такође пилот параглајдера, учествовао на Европском првенству у Србији.

            "Јучерашњи задатак је био одличан. Није био ни превише јак, нити превише слаб. Јако ми се допада да летим у Србији", каже Јуко спремајући се за одлазак на данашњи задатак који ће такође започети са полетишта Факир.  

            Светски куп у прелету параглајдером који организује Ваздухопловни савез Србије траје до 24. јуна када ће се и званично прогласити најбољи на овом такмичењу у Нишу. 

fer play2014