fbInstagram

НАЈБОЉИ ПИЛОТИ ПАРГЛАЈДЕРА У ВРШЦУ

235 (Medium)

После викенда који је 111 пилота провело на Вршачкој кули, добили смо победнике још једног такмичења за светски куп у прецизном слетању параглајдером. Српски пилоти међу најбољима у све три категорије.

           

            Такмичење за светски куп у прецизном слетању параглајдером које је организовао Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и општине Вршац, довело је у Вршац 111 најбољих пилота света у овој дисциплини.

            Јак ветар је у суботу искушавао стрпљење пилота који су у Србију дошли са чак 20 дестинација из целог света. Међутим, рано јутро у недељу донело је одличне услове за прву серију (сваки од пилота полеће по један пут и слеће на циљ пречника само 2 цм). На половини друге серије, јак ветар је обуставио полетања, те је резултат рачунат на основу првог лета. То је довело до ситуације да је чак шест пилота имало идеалан резултат од нула цм, односно да су делили прво место. Након разигравања, прво место поделили су српски такмичари Јован Новак и Иван Павлов. На трећем месту у генералном пласману нашао се Валери Тзветанов из Бугарске.

            Међу дамама, резултат је био одмах јасан: на првом месту је Рика Вијајанти из Индонезије, док су друго место поделиле српска и индонежанска такмичарка Милица Маринковић и Ике Ају Вуландари.

            Највише постоље међу тимовима су такође делили српски ("No name") и индонежански тим (Гаруда Прима 2). Нашу екипу чинили су све сами репрезентативци који су прошле године постали европски прваци, а ове године  најављују медаљу на светском првенству које ће се ускоро одржати у Албанији: Иван Павлов, Горан Ђурковић, Драган Попов и Дејан Валек. На трећем месту нашао се тим Чешке.

            "Захвалио бих свим пилотима који су дошли на ово такмичење, нарочито онима који су заиста дошли из далека да би летели код нас, попут Индонезије, Канаде, Кореје... Овог лета ћемо у Србији имати Светски куп и у другој параглајдинг дисциплини - прелету, и драго нам је што наша земља постаје препознатљива дестинација за овај спорт у светским оквирима", закључио је Жељко Овука, директор такмичења.

fer play2014