fbInstagram

УБЕДЉИВА ЖЕНСКА ПОБЕДА

Са три пута бољим резултатом од другопласираног, Милица Маринковић је на такмичењу за Лигу Србије у прецизном слетању параглајдером однела убедљиву победу, надмашивши и све колеге из репрезентације. 

Cilj foto Aleksandra Mitrovic Medium

            Полећући са 530 м надморске висине и слећући 350 м ниже на циљ пречника 2 цм, Милица је успела да оствари најбољи резултат на првом овогодишњем такмичењу за параглајдинг Лигу Србије у прецизном слетању. Она је успела да два пута слети свега 2 цм ван „нуле“, исто толико пута је била удаљена 3 цм од центра „палачинке“ која мери прецизност доскока, и један пут је била на 6 цм од жељеног циља. Укупно, то је 16 (негативних) поена, док је другорангирани Слободан Малетић „сакупио“ 53 поена. На трећем месту се нашао Дејан Валек са 81 поеном. Иначе, поред тога што су сво троје најбољих пилота овог такмичења уједно и сви одреда чланови златне европске репрезентације, они су и клупске колеге у „Белим орловима“. 

            Да је параглајдинг све више заступљен у целој Србији, показао је и поредак у екипном пласману. На првом позицији „Бели орлови“ из Пожаревца, на другој Спортски параглајдинг клуб „Беркут“ из Вршца док је трећепласиран био ПК „Голија“ из Рашке.

            На овом такмичењу је учествовала комплетна репрезентација у прецизном слетању параглајдером која је овог лета донела злато са Европског првенства. Дружење и одлично летење, као и добро време упркос најављеној лошој прогнози обележили су такмичење у Нишкој бањи које је организовао Параглајдинг клуб „Грунф“. 

            Крајем октобра, пет наших пилота који су учествовали и на нишком такмичењу – Горан Ђурковић, Слободан Малетић, Дејан Валек, Иван Павлов и Тамара Костић одлазе у Кину на суперфинале, где изнова очекујемо да се попну на постоље. 

fer play2014