fbInstagram

ТАМАРА НА КОРАК ДО ВРХА

Lepa hrabra i uspesna

Тамара Костић из Вршца, понос Србије у женском параглајдингу, поново је заблистала на терену и освојила најсјајније одличје. На последњем колу светског параглајдинг купа у прецизном слетању, које се одржало протеклог викенда (20-22.11) у Бугарској, потврдила је одличну овогодишњу форму и такмичарску сезону завршила са златном медаљом у женској конкуренцији. Другопласирана такмичарка била је Го Шу Фен из Индонезије, док је треће место заузела Вероника Цулкова из Чешке. Тамара је у генералном пласману светског купа који се током целе године одржавао у шест земаља (Србија, Малезија, Филипини, Немачка, Кина и Бугарска), сезону завршила на одличном другом месту, иако није имала финансијска средства за одлазак на сва такмичења.

-          Ову победу посвећујем мом граду Вршцу у којем сам сазнала за параглајдинг, ушла у овај чаробни свет и сада у њему постала шампион. Овај иако мали град, у себи чува велике шампионе који имају несрећу да се за њих не зна, јер их медији безразложо запостављају. Али полако, биће повода који нико неће моћи игнорисати, - изјавила је Тамара Костић, једна од наших најбољих женских пилота у историји.

На такмичењу у Бугарској где се надметало 56 пилота, наш најбоље пласирани пилот био је Горан Ђурковић из Вршца. Након шест серија и напете борбе до последњег слетања, он је освојио девету позицију. У генералном пласману светског купа и конкуренцији од укупно 290 пилота из целог света, Горан је освојио изузетно високу пету позицију, док је одмах иза њега по пласману био и његов суграђанин Драган Попов, који је освојио шесто место. У првих десет најбољих пилота из целог света, умешао се и новосађанин Дејан Валек, који је освојио десету позицију.

У екипној конкуренцији на такмичењу Бугарској, у којој се такмичило 13 екипа, на победничко постоље попео се Горан Ђурковић са екипом „Best 4 nike. Са браћом Јованоски, Мартином и Борјаном из Македоније и Јаком Горенцом из Словеније, Горан је успео да освојио прво место. Екипа „U-turnкоју су сачињавали искључиво пилоти из Србије, освојила је четврту позицију.

Међу осталим пилотима параглајдера из Србије, који се такмиче у овом међународном систему такмичења, налазе се и Иван Павлов из Кањиже и Слободан Малетић из Сурчина који су освојили 24. и 25. позицију на крају сезоне. Међу српским пилотима налази се још једна дама, Милица Маринковић из Београда, која тренутно заузима 28. позицију. 

 

fer play2014