fbInstagram

ЈЕДРИЛИЧАРИ СВЕ МЛАЂИ

Од 7. до 14. августа одржана је традиција и државно првенство у ваздухопловном једриличарству одржано је по 62. пут. Срђан Шал је нови државни првак, а захваљујући новим пилотима, просек година такмичара је снижен на 38.

IMG 0457

            Срђан Шал (АК „Зрењанин“), Милорад Ивановић (КСЛ „Арес“) и Александар Вег (АК „Сремска Митровица“) су најбољи такмичари државног првенства у ваздухопловном једриличарству које је у протеклих недељу дана одржано на на спортском аеродрому „Велики Радинци“ у Сремској Митровици. На такмичењу је учестовало седам такмичара из четири клуба. Захваљујући раду са новим пилотима, ове године се запажа нижи ниво година такмичара, који је на овогодишњем првенству износио 38. Занимљиво је напоменути и да је другопласирани Милорад Ивановић недавно стекао дозволу и да му је ово прво такмичење.

            У пет такмичарских и једном тренажном дану прелетено је укупно 1899 км у 25 летова. Пилоти су у збиру провели 34 сата и 24 минута лета у једрилицама, док су шлеперски авиони налетали 3 сата и 51 минут.

            Приликом свечаног затварања такмичења и проглашења победника, Драган Јевтић, директор шампионата се захвалио свима који су помогли да се такмичење одржи и позвао окупљене да дођу на аеродром и на наредна дружења.

            Испред града Сремске Митровице затварању је присуствовао Саша Бугарџија, начелник за инфраструктуру који је истакао да је потребно бити ентузијаста и у оваквим временима се бавити елитним спортом као што је ваздухопловно једриличарство. „Стога хоћу да захвалим ентузијастима иза Ваздухопловног савеза Србије и АК Сремска Митровица што су организовали ово првенство. Желим да вас поздравим испред града Сремска Митровица и да вас позовем да нам поново дођете што пре. Град је и до сада помагао једриличарство и наставиће то и у будуће“, истакао је Бугарџија.

            Лабуд Булатовић, председник Ваздухопловног савеза Србије је нагласио да је проглашењем овогодишњег државног првака затворено једно поглавље, али да је сигуран да ће и убудуће услови за развој једриличарства у Сремској Митровици напредовати, нарочито потпомогнути од стране градске управе.

Фото: Урош Ристивојевић

fer play2014