fbInstagram

ОТВОРЕНО ДП У ЈЕДРИЛИЧАРСТВУ

62. Државно првенство Србије у једриличарству и Отворени куп Војводине – отворени у Сремској Митровици уз присуство великог броја званичника.

IMAG0463

               7. августа отворено је и званично 62. Државно првенство Србије у једриличарству и Отворени куп Војводине на аеродому Велики Радинци у Сремској Митровици.  Такмичење окупља осам екипа и први пут после дуго времена враћа ово такмичење на митровачки аеродром.

               Проф. др Александра Вег, члан Управног одбора Ваздухопловног савеза Србије истакао је да је велики успех организатора, АК „Сремска Митровица“, што је успео да снизи просек година такмичара који сада износи око 30 година, као и да добије одобрење од СМАТСА да се тамичење одржи на простору Срема чије је небо засићено летовима комерцијалних авиона. „Сређен је и аеродром, а имамо најаву доласка такмичара из Словеније и Босне и Херцеговине. Надам се да ћемо подмладити и једрилице за будућа такмичења, јер је тренутно просек старости једрилица изнас просека старости такмичара“.

               Мирко Павловић из АК „Сремска Митровица“ је изразио велику захвалност онима који су допринели својим радом и трудом да се ово такмичење одржи.

               Лабуд Булатовић, председник Ваздухопловног савеза Србије поздравио је окупљене на отварању речима да је видети такмичаре у краљици ваздухопловног спортав – једриличарству, дивна слика. „Посебно поздрављам оне који су сачували једриличарство и који ће и даље улагати снагу да се овај спорт одржи и развија“.

               Такмичење је званично отворио Мирослав Јокић из митровачке градске управе за опште и заједничке послове, истакавши дас је град до сада улагао у аеродром, али да ће у будућности и аеродром Велики Радинци и једриличарство имати већу подршку града. „Дугујемо захвалност људима који воде АК Сремска Митровица за стање у којем се налази објекат у којем се данас налазимо. Најављујем да ће убудуће град још више улагати у једриличарство. Велика је част и привилегија што се после много година државно првенство опет организује на нашој територији“.

               Такмичење траје до 14. августа, када ће се знати ко је нови државни првак.

fer play2014