fbInstagram

ЈЕДРИЛИЧАРСКЕ БИТКЕ НАД СРБИЈОМ

12312180563 88045349a1 o

Отворено државно првенство Србије у ваздухопловном једриличарству одржаће од 01. до 10. августа на аеродрому „Ечка“ код Зрењанина. Наши најбољи пилоти једрилица са гостима из Словеније, такмичиће се у ваздухопловним тркама изнад Војводине. У десет такмичарских дана, очекују их прелети од преко 350 км и неколико сати у ваздуху, све то без моторног погона. Организатори 61. државног првенства Србије су Аероклуб „Аеросекс“ из Београда и Ваздухопловни савез Србије уз подршку Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије.

-           Очекује нас 10 тркачких дана напакованих адреналином, борбом пилота са метео условима за испуњење дневног задатка, вантеренским слетањима, надмудривањима у ваздуху и прелетима достојних препричавања до следећег првенства. – изјавио је Филип Милановић, потпредседник АК „Аеросекс“.

Поред такмичења, организатори су се потрудили да свим посетиоцима обезбеде могућност летења једрилицом или ултралаким ваздухопловима, тандем скока падобраном, као и обилазак подземних бункера из другог светског рата који се налазе у зони аеродрома. Посебну пажњу посветили су најмађим посетиоцима за које је обезбеђена зона за забаву и терени за одбојку, мали фудбал, фризби и разне друге активности. За све љубитеље ваздухопловних спортова, улаз ће бити слободан током свих дана такмичења.

више информација на http://soaring.rs/sajt/

fer play2014