fbInstagram

СРБИ И БРАЗИЛЦИ ЗАЈЕДНО ЈЕДРЕ

 

dsc00935

 Репрезентација Србије у ваздухопловном једриличарству отпутовала је у фински градић Рајскала, где ће се од 22. јуна до 06. јула  одржати Светско првенство у овом спорту. Наши пилоти Бранко Стојковић и Влатко Рихтер, такмичиће се против 98 посада из 25 земаља.

 

dsc00935

СРБИ И БРАЗИЛЦИ ЗАЈЕДНО ЈЕДРЕ

Репрезентација Србије у ваздухопловном једриличарству отпутовала је у фински градић Рајскала, где ће се од 22. јуна до 06. јула  одржати Светско првенство у овом спорту. Наши пилоти Бранко Стојковић и Влатко Рихтер, такмичиће се против 98 посада из 25 земаља.Capture

         „Влатко и ја планирамо да се пласирамо у горњу половину табеле. Мало нас је омела чињеница да смо неочекивано остали без трећег члана нашег тима Ивана Филка, који се само два дана пред полазак, повредио. Желим да се захвалим првенствено Ваздухопловном савезу Србије, Аеро клубовима Нови СадЗрењанин, Ваја и Сремска Митровица, који су заједно помогли да се наша екипа такмичи на овом првенству. Такође бих истакао подршку коју смо овде добили бразилских пилота са којима делимо камп. Након свега, желим да се захвалим Влатковој  супрузи Лидији и мојој супрузи Карин, које су нам пружиле и пружају велику и незаменљиву подршку“, изјавио је Бранко Стојковић пилот и капитен екипе, који је био проглашен за најбољег српског једриличара у 2012. год.

         Наши пилоти такмичиће се у најјачој „20м“ класи на овом првенству, односно класи у којој распон крила не сме бити већи од 20 метара.

         Једриличарство је спорт за изузетно дугом историјом у Србији, што говори чињеница да се ове године одржава јубиларно 60. Државно првенство. 

{AG}2014/Jedrilicarstvo/SP_Finska_2014{/AG}

 

fer play2014