fbInstagram

Једрилице над Војводином

sedes compressed

Од 26. априла до 10. маја одржаће се такмичење у ваздухопловном једриличарству „Зрењанин куп 2014“. Под слоганом „Летимо срцем“, најбољи српски пилоти једрилица, такмичиће се на војвођанском небу. Полетање ће се вршити на аеродрому Ечка код Зрењанина, а траса којом ће летети такмичари, зависиће од временских услова. 

sedes compressed

Од 26. априла до 10. маја одржаће се такмичење у ваздухопловном једриличарству „Зрењанин куп 2014“. Под слоганом „Летимо срцем“, најбољи српски пилоти једрилица, такмичиће се на војвођанском небу. Полетање ће се вршити на аеродрому Ечка код Зрењанина, а траса којом ће летети такмичари, зависиће од временских услова. Као учесници, најављени су и гости из иностранства што ће овом такмичењу дати међународни карактер. Организатори такмичења су Ваздухопловни савез Србије, аероклуб Зрењанин уз подршку Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, града Зрењанинаи аеродрома Ечка.

Током 15 такмичарских дана, организатори и такмичари надаће се повољним метереолошким условима. Очекује се да ће становници Суботице, Кикинде, Хоргоша, Алибунара,Вршца и целог региона,  имати прилику да на небу изнад својих градова, виде ваздухоплове који лете без моторног погона. Могућност долета спортских једрилица је изузетно велика, па су и саме трке дуже од 300 км.

Зрењанин куп је једно од два овогодишња такмичења која се одржавају у Србији. Наредно такмичење је државно првенство Србије у ваздухопловном једриличарству, које ће се одржати такође на аеродрому Ечка. Пре националног првенства, наши пилоти учествоваће на светском првенству, које ће се ове године одржати у Финском граду Рајскалау периоду од 22. јуна до 6. јула.

{AG}Dusan/Jedriličarstvo/Zrenjanin_kup_2014{/AG}

fer play2014