fbInstagram

РАКЕТНИ МОДЕЛАРИ У СУБОТУ НА ТАКМИЧАРСКОМ ПОЛИГОНУ

14

Такмичарска сезона за ракетне моделаре сениоре и јуниоре званично почиње на домаћем терену сутра 8.маја на спортском аеродрому Велики Радинци код Сремске Митровице, где ће се одржати прво коло јуниорског и сениорског купа. Организатор Аероклуб „Сремска Митровица“ очекује учешће око 40 такмичара из аероклубова из Србије. Ово ће бити лепа прилика да спортисти који се баве овом ваздухопловном дисциплином, након зимске паузе, на терену покажу своје моделе, карактеристике својих „ракета“ и лична знања и умећа.

Такмичење се одржава у две категорије – С31/2А (модели ракета са падобраном) и С61/2А (модели ракета са траком). Такмичар чији модел ракете постигне најдуже иземерено трајање лета биће проглашен победником. Уређаји за спуштање ракета су падобран и трака. Са такмичарским летовима се почиње већ од осам часова ујутру, а према распореду такмичења, проглашење победника је планирано у 15 часова.

На првом колу лиге у ракетном моделарству ће наступити сви чланови репрезентације Србије у ракетном моделарству, која важи за једну од најтрофејнијих репрезентација Ваздухопловног савеза Србије, а и шире, у светским ракетно моделарским круговима. Титуле прошлогодишњих победника бране Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ из Земуна и Емил Драгин из АК „Ада“ у сениорској категорији и Вук Мрваљевић и Бојана Јевтић из АК „Сремска Митровица“ у јуниорској категорији.

Сви љубитељи ваздухопловства, а нарочито такмичарског ракетног моделарства су добро дошли на спортски аеродром Велики Радинци код Сремске Митровице да се упознају са овим спортом, техничким достигнућима наших ракетних моделара и уживају у првом такмичењу сениора и јуниора у лиги Србије у ракетном моделарству.

fer play2014