fbInstagram

ПАРАЋИНЦИ НАЈБОЉИ У НИШУ

 DSC0228

Посада у саставу Никола Наумовић и Томислав Шалетић из АК „Наша Крила“ Параћин освојила је прво место на Меморијалном такмичењу „Пилот Михајло Петровић“. Такмичење је одржано у недељу 5.септембра на аеродрому „Константин Велики“ у Нишу, у организацији Аеро клуба „Ваздухопловци Ниша“ уз подршку Ваздухопловног савеза Србије.

Поред првопласираних пилота из Параћина, друго место су освојили Дејан Беда и Горан Стојковић из АК „Ћуприја“ и треће место Душан Тодоровић и Александар Унчанин из АК „Трстеник“. На овом такмичењу пилота опште авијације наступило је шест посада из српских аероклубова. Такмичари су пред собом имали два задатка – временску тачност и извиђање. Рута летења коју су морали да савладају кретала је са аеродрома у Нишу, преко Алексинца, Крушевца, Александровца, Блаца, Мерошине и повратак на аеродром у Нишу.

Овим првим местом, пилоти Никола Наумовић и Томислав Шалетић из Параћина су потврдили титулу освојену на прошлом Меморијалу „Пилот Михајло Петровић“ у Трстенику. Остале посаде учесника су допринеле одржавању традиције и сећања на првог српског пилота Михајла Петровића, а непосредни организатор АК „Ваздухопловци Ниша“ успео је после дуго времена да врати Ниш на мапу такмичења опште авијације, уз добру сарадњу са домаћином Аеродромом „Константин Велики“ у Нишу и Ваздухопловним савезом Србије.

Такође, на овај начин се показало да сарадња цивилног и спортског ваздухопловства, заједно са војним, води ка најбољем и једином путу – стварања, ширења, популаризације и неговања српског ваздухопловства.

fer play2014