fbInstagram

НАЈБОЉИ РАКЕТНИ МОДЕЛАРИ НА 3.КОЛУ ЛИГЕ СРБИЈЕ ЗА СЕНИОРЕ И ЈУНИОРЕ

238772506 222263429909950 3205778569340555308 n

У суботу 21. августа на спортском аеродрому Ченеј, АК „Нови Сад“ је био домаћин трећег кола лиге Србије у ракетном моделарству за сениоре и јуниоре. На такмичењу је учествовало 23 ракетних моделара, од којих осам јуниора из аероклубова из Кикинде, Земуна, Аде, Беле Цркве, Сремске Митровице, Нове Пазове и Новог Сада.

У класи С3 ½ А (модели ракета са падобранима) у сениорској конкуренцији победио је Емил Драгин из АК „Ада“. Друго место је освојио Радослав Радовановић из АК „Нови Сад“, а треће место Милан Димитров из АК „Ада“, који је у додатном надметању био бољи од четвртопласираног Михаила Петровића из АК „Фрањо Клуз“ Земун. Међу јуниорима у овој класи је најбољи био Стефан Радашин из АК „Ада“, друго место је освојио Огњен Обрадовић из АК „Живица Митровић“ Бела Црква, а треће место Бранислав Јевтић из АК „Сремска Митровица“. Екипно су најбољи били сениори из Аде, затим сениори из Новог Сада и на трећем месту сениори из Беле Цркве. Јуниори АК „Сремска Митровица“ су победили у екипном пласману ове класе, испред јуниора Беле Цркве и Аде.

У класи С6 ½ А (модели ракета са траком) победила је сениорка Кристина Чипчић из АК „Кикинда“. Друго место је освојио Давид Витомиров из АК „Живица Митровић“ Бела Црква. Треће место су поделила чак три такмичара која су имала изједначен резултат – Емил Драгин из АК „Ада“, Дејан Жак из АК „Живица Митровић“ Бела Црква и Душан Вељковић из АК „Нови Сад“. Стефан Радашин из АК „Ада“ је био најбољи од јуниора у овој класи. Друго место и треће место су освојили јуниори из Сремске Митровице, и то: 2. Анђела Павловић, 3.Бранислав Јевтић. Сениорска екипа Беле Црке је била најуспешнија у екипном пласману, испред сениора из Кикинде на другом месту и сениора из Новог Сада на трећем месту. Јуниори из Сремске Митровице су били убедљиво први екипно у овој класи. Друго место су заузели јуниори из Нове Пазове и треће место друга јуниорска екипа Сремске Митровице.

Након овог кола лиге, пред ракетним моделарима су два важна овогодишња такмичења. Најпре државно првенство, које ће се одржати на истом месту на аеродрому Ченеј, 18. и 19. септембра, када ће непосредни организатор АК „Нови Сад“ имати прилику да понови одличну организацију, а затим у октобру месецу Светско првенство за сениоре и јуниоре у Румунији. Крајем године ће се знати и генерални пласман лиге, па ћемо по завршетку сезоне имати комлетну слику ко су ове године били најбољи ракетни моделари сениори и јуниори, како појединачно, тако и екипно.

fer play2014