fbInstagram

НАЈБОЉИ ПИЛОТИ ПАРАГЛАЈДЕРА У ПРОКУПЉУ

254010303 1854343944753854 2930029278125523084 n

Удружење екстремних спортова „Топлица“ из Прокупља организовало је протеклог викенда треће и завршно коло лиге Србије у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање за 2021. годину. Такмичење је било међународног карактера, те је окупило 22 пилота из осам клубова из Србије и једног клуба из Црне Горе.

Након реализованих укупно пет серија полетања и слетања на параглајдинг полетишту покрај Прокупља,  прво место је освојио Милош Тимотић из АК „Јат“ Београд. Са једним бодом заостатка иза првопласираног другу позицију је заузео Дејан Валек из АК „Кумулус“ Нови Сад и треће место Горан Ђурковић из СПК „Беркут“ Вршац. У спорт класи прво место је освојио најмлађи такмичар Димитрије Малетић из КВС „Кошава“ Београд, испред другопласираног домаћина Саше Миљковића из УЕС „Топлица“ Прокупље и трећепласираног Богдана Бундала из КВС „Кошава“ Београд.

Екипно прво место су освојили пилоти параглајдера из КВС „Кошава“ Београд (Слободан Малетић, Димитрије Малетић, Богдан Бундало и Милорад Поповић). Друго место су заслужили пилоти из АК „Кумулус“ Нови Сад (Дејан Валек, Иван Павлов и Предраг Кучанда) и треће место екипа АК „Јат“ Београд (Милош Тимотић и Тијана Кручичанин).

На такмичењу су боје женске конкуренције браниле две даме пилоти параглајдера – Тијана Кручичанин из АК „Јат“ Београд и Маријана Радовановић из ПК „Наша крила“ Беране, Црна Гора.

Овог новембарског викенда, са окупљањем у Прокупљу, званично је завршена домаћа сезона такмичења за пилоте параглајдера у дисциплини прецизно слетање за 2021.годину.

Фотографије: УЕС „Топлица“ Прокупље – Милан Ракић

fer play2014