fbInstagram

МАРКО МИЛУТИНОВИЋ ПОБЕДНИК ЛИГЕ СРБИЈЕ У ПАРАГЛАЈДИНГУ У ДИСЦИПЛИНИ ПРЕЛЕТ

9

После четири кола лиге Србије у параглајдингу у дисциплини прелет у Вршцу, Нишу, Дрвару и Краљеву и 11 такмичарских дана и задатака, заокружен је скор за 2021. годину и највише позиције су заузели пилоти који су били успешни током целе године у континуитету.

Прву позицију и титулу победника лиге Србије је освојио Марко Милутиновић из Спортског клуба „ФлајФит“ из Београда, који је учествовао на сваком колу лиге и успешно летео сваки такмичарски задатак. Друго место је освојио Предраг Дудић из Параглајдинг клуба „Голија“ из Рашке, који је такође у стопу пратио првопласираног Марка, како резултатски, тако и ревносним учешћем на свим такмичењима. На исти начин се током године такмичио и Срђан Ристановић из СК „ФлајФит“ из Београда, што му је донело треће место у генералном пласману.

Такође, са малом бодовном разликом су их пратили Милан Стевић из ПК „Бели орлови“ Пожаревац (4.место), Срђан Кесић из АК „Кумулус“ Нови Сад (5.место), Владимир Бачанин из ПК „Аир 037“ Крушевац (6.место), Павле Павловић из ПК „Соколица“ Косовска Митровица (7.место), Жељко Овука из КСЛиБ „Арес“ из Београда (8.место), Борис Павличевић из КСЛиБ „Арес“ Београд (9.место) и Иван Зорнић из ПК „Бели орлови“ Пожаревац (10.место). На такмичењима у оквиру лиге Србије у прелету је наступило током године укупно 60 пилота параглајдера из 16 српских клубова.

Екипно прво место је освојио СК „ФлајФит“ из Београда, друго место ПК „Голија“ Рашка и треће место КСЛиБ „Арес“ Београд. У спорт класи је најуспешнији током године био Небојша Росић из КСЛиБ „Арес“ Београд, друго место је освојио његов колега из клуба Немања Ђорђевић и треће место Дејан Валек из АК „Кумулус“ Нови Сад. У адреналин класи поредак је исти као и у спорт класи, док је у фан класи прво место освојио Љубиша Станковић из АК „Кумулус“ Нови Сад, друго место Бобан Ђуровић из ПК „Еoл“ Краљево и треће место Мирослав Марјановић из ПК „Бели орлови“ Пожаревац.

Колико је дуг и нелак пут у освајању највиших позиција у лиги Србије у параглајдингу у прелету, говори податак да су у оквиру сваког кола пред пилотима била бар три летачка задатка, која су у збиру носила прелете од просечно 200 километара. Укупно, да би неко био најбоњи на годишњем нивоу, имао је задатак у четири кола да прелети укупно око 800 километара – параглајдером, безмоторном летелицом, само уз помоћ ваздушних струјања, термике, доброг плана летења, индивидуалног искуства и знања.

fer play2014