fbInstagram

БРОНЗА ЗА ГОРАНА ЂУРКОВИЋА У КАЗАХСТАНУ

Image 3

Од 12. до 14.јуна у месту Талдикорган у Казахстану одржано је такмичење „Отворено првенство Казахстана“ у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање. Учествовало је 85 пилота из 17 држава, од којих из Србије – Горан Ђурковић из СПК „Беркут“ Вршац, Иван Павлов из АК „Кумулус“ и Дејан Валек и Милош Тимотић из СУВС „Златибор“.

Након изведених 9 такмичарских серија, уз веома јаку конкуренцију и компликоване метео услове, Горан Ђурковић је стигао на победнички подијум, са освојеним трећим местом. Иван Павлов је заузео седмо, Дејан Валек 13.место, а Милош Тимотић 15.место. Екипно тим из Србије је заузео шесто место.

Одмах по завршетку овог такмичења, спортисти из Србије су у истом саставу наставили да се такмиче у Казахстану, у оквиру Светског купа, који је почео данас 15.јуна и трајаће до 18.јуна. На светском купу ће конкуренција бити још јача, те ће наступити преко 100 пилота из 25 држава. У 2023.години су до сада одржана два кола светског купа на Тајланду и у Турској. Ово је треће коло, а предстоје још два у Индонезији и Немачкој.

Подсећамо, прошле 2022.године  такмичари из Србије су освојили сам врх светског купа – Драган Попов 1.место, Горан Ђурковић 3.место, Дејан Валек и Милош Тимотић 4.место од 187 такмичара из преко 30 држава.

 

Image 2

Image 1

fer play2014