fbInstagram

ИВАН ПАВЛОВ ДРЖАВНИ ПРВАК У ПРЕЦИЗНОМ СЛЕТАЊУ ПАРАГЛАЈДЕРОМ

zuiui

На државном првенству у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање, одржаном 26. и 27.марта у Вршцу у организацији Спортског параглајдинг клуба „Беркут“ из Вршца и Ваздухопловног савеза Србије, титулу државног првака је освојио Иван Павлов из Аеро клуба „Кумулус“ из Новог Сада. Иван је, након укупно изведених осам такмичарских серија, и од 22 такмичара из осам параглајдинг клубова из Србије, освојио прво место испред другопласираног Милоша Тимотића из АК „Јат“ и трећепласираног Дејана Валека из АК „Кумулус“ Нови Сад.

Такмичење је био уједно и 1.коло лиге Србије у овој дисциплини, и отвореног типа, па је Иван био најбољи и у отвореној конкуренцији у којој је учествовало 38 такмичара из Србије, Румуније, Естоније, Мађарске и Хрватске. У клупској конкуренцији најбољи су били пилоти из АК „Кумулус“ Нови Сад, па пилоти домаћег СПК „Беркут“ Вршац на другом месту и пилоти из АК „Јат“ Београд на трећем месту. У спорт класи најуспешнији је био Мирослав Марјановић из ПК “Бели орлови“ Пожаревац, друго место је освојио Марко Филиповић из ПК „Цирус“ Златибор и треће место Драган Кљуковница из СПК „Беркут“ Вршац. На такмичењу су у отвореној конкуренцији наступиле и даме пилоти – укупно њих пет из Србије и Хрватске. Најбоља је била Доротеа Протрка из Хрватске, друго место је освојила Анђела Крстевски из КСЛиБ „Арес“ Београд и треће место Биљана Ђенић из ПК „Голија“ Рашка.

Следеће такмичење које очекује пилоте у овој дисциплини је „Суботица Опен“, друго коло лиге Србије, које ће се одржати 21. и 22.маја на аеродрому Суботица.

Фотографије: Горан Киџин

fer play2014