fbInstagram

МАРКО МИЛУТИНОВИЋ ДРЖАВНИ ПРВАК У ПРЕЛЕТУ ПАРАГЛАЈДЕРОМ

366980409 10222468730698056 5883829398414086655 n

Од 9. до 13. августа у Дрвару у Босни и Херцеговини одржано је међународно параглајдинг такмичење „Десант на Дрвар“, које је било тест такмичење за светски куп следеће године, и уједно државно првенство Србије и БиХ. Учествовало је преко 60 пилота параглајдера, од којих 36 из Србије, који су се борили за новог државног првака у овој дисциплини.

Победу у генералном пласману државног првенства Србије, након успешно извршена три такмичарска задатка, је остварио Марко Милутиновић из Спортског клуба „ФлајФит“ Београд. Друго место је освојио његов клупски колега Младен Николић, а треће место Жељко Овука из КСЛиБ „Арес“ из Београда. У „спорт“ класи је најбољи био Нинко Кљуковница из СПК „Беркут“ Вршац, испред другопласираног Мирослава Продановића из СУВС „Златибор“ и трећепласираног Небојше Росића из КСЛиБ „Арес“ из Београда. Екипно државни прваци су пилоти из СК „ФлајФит“ из Београда, испред КСЛиБ „Арес“ на другом месту и ПК „Еол“ Краљево на трећем месту.

У укупном пласману такмичења „Десант на Дрвар“, на коме су учествовали пилоти из Хрватске, Америке, Кине, Казахстана, Словеније, Бугарске, Кореје, Италије, БиХ и Србије, најбољи је био Мајк Лестер из Америке, испред Марка Милутиновића и Младена Николића из Србије на другом и трећем месту. У конкуренцији дама прво место је освојила Иња Шпорер из Хрватске, друго место Анамарија Ловрец такође из Хрватске и треће место Јинги Чен из Кине. Екипно поредак је био исти као и за ДП Србије – 1.„ФлајФит“ Београд, 2.„Арес“ Београд и 3.„Еол“ Краљево. На ДП БиХ најбољи је био Бранимир Мандић, па Славиша Лазаревић на другом месту и Мирвад Зенуни на трећем месту.

Организатори Ваздухопловни савез Србије и Параглајдинг клуб „Дрвар“, уз подршку Владе Републике Србије и Општине Дрвар су и ове године уприличили добро летење и дружење пилота у природним лепотама Дрвара и околине, а прилика за ново окупљање на истом месту ће бити и наредне године у истом и већем обиму као до сада.

 

fer play2014