fbInstagram

67. ОТВОРЕНО ПАДОБРАНСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

20355417458 05404ce3d2 o

На спортском аеродрому Ечка код Зрењанина предстојећег викенда у суботу 21. августа и недељу 22.августа окупиће се најбољи падобранци из Србије и региона, који ће се такмичити у падобранским скоковима на циљ, у појединачној и екипној конкуренцији. Организатори такмичења су Аероклуб „Зрењанин“ и Ваздухопловни савез Србије.

Поред тога што је такмичење највишег националног карактера и што ће бити проглашени државни прваци у овом спорту, такође је и отворено за такмичаре из окружења, па ће наступити укупно седам падобранских екипа и 40 такмичара. За највештије и најпрецизније падобранце надметаће се такмичари из клуба домаћина АК „Зрењанин“, Падобранског клуба „Архистратиг“ из Београда, Аероклуба „Наша Крила“ из Параћина, Падобранског клуба МУП РС „Делта“, Падобранске екипе Војске Србије „Небеске видре“, Ваздухопловног клуба „Skydive“ из Бања Луке и Аероклуба „Шпиро Мугоша“ из Подгорице.

Пред падобранцима ће бити задаци извођења падобранских скокова у више турнуса са висине од 1000 метара на центар циља пречника само два центиметра. Најпрецизнији ће даље изводити полуфиналне и финалне скокове, резултати којих ће показати ко је био најуспешнији на овом такмичењу. Према програму, скокови се изводе у суботу од јутарњих часова до предвечерњих, а у недељу у преподневним часовима. Такмичење ће званично отворити градоначелник Зрењанина г.Симо Салапура у суботу 21. августа у 12:30 часова.

Падобрански скокови ће се на аеродрому у Ечкој изводити из хеликоптера БЕЛ (АБ) 212, који је за такмичење обезбедило Министарство унутрашњих послова Републике Србије.

Титулу државног првака у падобранству освојену 2020. године ће бранити Александар Цветковић из ПК „Архистратиг“ Београд и у екипној конкуренцији ПК „Архистратиг“ из Београда. Ко ће бити најбољи у овогодишњој изузетно јакој конкуренцији знаћемо у недељу 22. августа у 14 часова, када је планирано проглашење победника.

Домаћин АК „Зрењанин“ је спреман да дочека све заинтересоване посетиоце, који ће имати прилику да испрате падобранске скокове најбољих падобранаца Србије, Републике Српске и Црне Горе, а уједно и уживају у посматрању летења аеродромских ваздухоплова, а пре свих хеликоптера Бел 212 Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

fer play2014