fbInstagram

ЗАВРШНО КОЛО ЛИГЕ СРБИЈЕ У ВАЗДУХОПЛОВНОМ МОДЕЛАРСТВУ У КЛАСИ Ф1Н

Instruktor Djordje Viktorija i Sofija

Иако је овогодишња сезона летачких спортова тек на почетку, ваздухопловни моделари ће у недељу 24. марта у Зрењанину учествовати на трећем колу лиге Србије у ваздухопловном  моделарству у класи Ф1Н. Ово такмичење у организацији Аероклуба „Зрењанин“ ће уједно бити и завршно коло лиге Ф1Н, те ће се након њега знати ко су победници лиге у овој години.

Претходно су одржана два кола и то 24. фебруара  у Новој Пазови и 10. марта у Сомбору. Према тренутном поретку, прво место у генералном пласману заузима Лазар Лаћимић из Аероклуба „Београд“, друго место са шест бодова заостатка Иван Ђеоргиевски из Аероклуба „Фрањо Клуз“ из Земуна и треће место Дамјан Мирковић из Аероклуба „Нова Пазова“. Да ли ће такав редослед на првим позицијама остати или ће доћи до промена, видећемо по завршетку такмичења у Зрењанину.

Ваздухопловне моделаре који се такмиче у овој класи, након лиге, очекује још и државно првенство, планирано за сам крај марта месеца (31. март) у Сомбору. У наставку сезоне, моделари се селе из дворанских затворених простора у спољашње отворене просторе, те их очекује лига у класама Ф1АБЦ, државна првенства у класама Ф1АБЦ, Ф1Х, Ф1Е, државно првенство у РЦ моделарству, светски купови и, на крају домаће сезоне, најважније међународно такмичење - Светско првенство у класама Ф1АБЦ.

fer play2014