fbInstagram

ЗАВРШНО КОЛО ЛИГЕ СРБИЈЕ У ДИСЦИПЛИНИ ПРЕЛЕТ

ekKMUAVlAD6r

После одржаних три кола у оквиру лиге Србије у параглајдингу у дисциплини прелет, државног првенства и европског првенства, пилоте параглајдера очекује још једно такмичење из календара такмичења ВСС чиме званично завршавају такмичарску сезону. Од 11. до 16. августа на теренима на Копаонику ће се одржати „Рашка опен“ – међународно такмичење и уједно последње четврто коло домаће лиге, у организацији Параглајдинг клуба „Голија“ из Рашке.

Тренутно табела генералног пласмана, после одржана три кола и од 51 такмичара, показује да је на првом месту Владимир Бачанин из Параглајдинг клуба „Аир 037“ из Крушевца, који води испред другопласираног Жељка Овуке из Клуба слободног летења и бициклизма „Арес“ из Београда и трећепласираног Дејана Валека из Аеро клуба „Нови Сад“. У одвојеној спорт класи први је за сада Дејан Валек, испред Нинка Кљуковнице из Спортског параглајдинг клуба „Беркут“ из Вршца и трећепласираног Драгодина Миловановића из истог клуба. То је поредак са такмичења одржаних у Књажевцу, Вршцу и Нишу и какви ће коначни резултати бити знаћемо после Копаоника.

А на Копаонику ће наступити укупно 45 такмичара, где ће поред српских пилота бити и пилоти из Кине, Јапана, Босне и Херцеговине и Словачке. У зависности од метео услова, сваког такмичарског дана ће се одређивати старт са кога ће полазити пилоти, као и руте којима ће летети у остваривању дневних задатака. За суботу 11. август је планирана регистрација и отварање такмичења. Од недеље 12. августа па до четвртка 16. августа следе такмичарски дани, а у петак 17. августа је резервни дан и проглашење победника.

fer play2014