fbInstagram

ЗА ВИКЕНД – ВАЗДУХОПЛОВНЕ ЈЕДРИЛИЦЕ У КРУШЕВЦУ И ВАЗДУХОПЛОВНИ МОДЕЛАРИ У АРАДЦУ

IMG 20190831 171600 f3633fa543

Ваздухопловци ће се сутра у суботу 14.септембра на два терена такмичити за нове државне прваке – у Крушевцу почиње државно првенство у ваздухопловном једриличарству, док северније у Арадцу код Зрењанина ће се одржати државно првенство у ваздухопловном моделарству класама Ф1А,Ф1Б,Ф1Ц и Ф1Х. Организатор једриличарског државног првенства је Аероклуб „Михајло Живић“ из Крушевца, док ће организацију првенства у ваздухопловном моделарству водити Аероклуб „Нова Пазова“.

На крушевачком спортском аеродрому Коширско поље, недавно је одржан куп у прецизном слетању једрилицом, а сада организатор пред собом има знатно већи изазов – 63. првенство Србије у ваздухопловном једриличарству, које ће окупити једриличаре из Србије од 14. до 18.септембра. Ако временске прилике дозволе, након изведених задатака у наредним данима, средином следеће седмице ћемо знати ко је нови државни првак у ваздухопловном једриличарству.

С друге стране у Арадцу биће прави скуп аеромоделарства. У осам часова ће почети такмичење у све четири класе и извешће се пет турнуса. У предвечерњим часовима, уколико буде било потребе одржаће се додатни летови (тзв.флајоф) који ће разрешити питање победника и након тога следи проглашење најбољих. Следећег дана у недељу моделари остају на терену у Арадцу, јер следи такмичење Пан куп у организацији АК „Зрењанин“. Ово такмичење је коло лиге Србије у истим класама као и државно првенство – Ф1А,Ф1Б, Ф1Ц и Ф1Х.

Сходно интересовањима и близини терена на којима се одржавају такмичења, сви су позвани да присуствују и упознају се са ваздухопловним активностима и на земљи, и у ваздуху.

fer play2014