fbInstagram

ДРАГАН ПОПОВ НАЈПРЕЦИЗНИЈИ НА ВРШАЦ ОПЕНУ

IMG 1727

Од укупно 62 такмичара који су учествовали на првом овогодишњем параглајдинг такмичењу – „Вршац Опен“ и 1.колу лиге Србије у прецизном слетању, најбољи је био Драган Попов из Спортског параглајдинг клуба „Беркут“ из Вршца. У пет серија прецизних слетања 25. и 26. марта са полетишта Вршачка кула, иза првопласираног Попова, врх резултатске табеле су заузели и Иван Павлов из Аеро клуба „Кумулус“ из Новог Сада на другом месту и на трећем месту Шандор Касаш из Мађарске.

Такмичење је било и отвореног међународног карактера, па су поред пилота из Србије, наступили и пилоти из Мађарске, Хрватске, Словеније, Румуније, Северне Македоније, Естоније, Бугарске, Кине. У екипном пласману су прва три места освојиле екипе пилота из Естоније, Словеније и Румуније, у конкуренцији дама такмичарке из Румуније, Мађарске и Хрватске. Од седамнаест екипа, најбоље пласирани из Србије били су пилоти клуба домаћина – вршачког „Беркута“ на четвртом месту.

С обзиром да је ово било и прво коло лиге Србије, тренутно прво место у лиги заузима Драган Попов појединачно, а екипно Клуб ваздухопловног спорта „Кошава“ из Београда.

Фото: Горан Киџин, Вршац

 

fer play2014