fbInstagram

Вратили се са СП пуни утисака

20170731 134825

Репрезентација Србије у моторном летењу која је после више од две деценије  овог месеца наступала по први пут на Светском првенству, вратила се из Аустрије пуна утисака.

          Српски пилоти Александар Годић и Томислав Шалетић, у пратњи тим менаџера Ратка Јовановића искусили су како изгледа такмичење највишег ранга у изазовним временским приликама. Јак ветар пратио је такмичење све време. Температуре од око 37 степени и летење у најтоплијем делу дана обележили су ово првенство.

          "Такмичење се одвија по мало другачијем принципу него код нас, али у складу са ФАИ правилником, што је и био разлог да у одређеним навигацијским тестовима добијемо додатни број казнених поена. Наши резултати су сваким даном бивали све бољи и бољи, како смо се упознавали са новим правилима", сумира утиске по повратку са пута Александар Годић.

          Наши пилоти летели су у конкуренцији са 63 пилота из 15 земаља, махом Европских, уз учешће и Новог Зеланда и Јужноафричке републике. Такмичење је по оцени наших репрезентативаца одлично организовано, а конкуренција је била изузетно јака.

          "Сви такмичари су били максимално припремљени и професионални, тако да се права на грешку није имало. Иза сваке репрезентације се налазио озбиљан тим за подршку, који је ургентно реаговао на терену", присећа се Годић.

          Наша екипа летела је на авиону домаће производње Утва 75, а пре свега захваљујући спонзору - осигурању GENERALI.  Најбољи такмичари су ове године били из Пољске - и то сва тројица првопласираних. (Крзисзтоф Скретовиц, Јанус Дароча и Михал Виецзорек), а најбоље репрезентације овог такмичења су дошле из Пољске, Чешке и Француске. Наши пилоти заузели су 52. и 62. место у генералном пласману. Наредно Светско првенство одржаће се за две године у Шпанији.

fer play2014