fbInstagram

ВИДАК ВЕСЕЛИНОВИЋ У ПОХОДУ НА ЕВРОПСКИ ТРОН

srbija

Данас је у Прилепу у Македонији почело такмичење ваздухопловних моделара јуниора у оквиру Европског јуниорског првенства у категоријама Ф1А, Ф1Б и Ф1П. Репрезентацију Србије на овом великом међународном такмичењу представљају Видак Веселиновић из Аеро клуба „Трстеник“ са тим менаџером Слободаном Милићем, чији је иначе Видак унук. Видак ће се са својим дедом Слободаном такмичити у класи Ф1Б и са својих десет година, као најмлађи учесник овог такмичења, храбро бранити боје своје државе.

Европско првенство је јуче 30. јула свечано отворено и трајаће до 3. августа. Према предвиђеном програму, Видак ће наступити сутра 1. августа у категорији Ф1Б, од 7 до 14 часова и стартоваће свој модел у седам турнуса. Најбољи такмичари након ових седам турнуса пласираће се у флајоф (додатне летове), који ће се одржати након 18 часова. Учествоваће јуниори из 13 држава: Бугарске, Чешке, Естоније, Немачке, Израела, Италије, Македоније, Пољске, Румуније, Русије, Украјине, Летоније и Србије.

Видак нам преноси утиске из Македоније да је присуствовао отварању са својим дедом и тим менаџером и подршком из Србије, да проводи лепо време и да очекује свој такмичарски дан. Одлична организација такмичења на челу са директором Здравком Тодороским омогућила је и уживо праћење Европског првенства, што се може пратити путем следећег линка:

.

Нашем младом представнику желимо успешно такмичење, добро дружење и одличне резултате!

fer play2014