fbInstagram

ВАЗДУХОПЛОВНИ МОДЕЛАРИ ВРЕДНО РАДЕ

20180801 141611

Активности у оквиру реализације пројекта аеромоделарства „Развој ваздухопловног моделарства – јуниорске категорије“ увелико се у клубовима учесницима пројекта спроводе и јуниори припремају за наредну такмичарску сезону.

Из Аеро клуба „Сомбор“ нас информишу о току градње модела комплета Ф1Х, који су финансирани и додељени од стране ВСС моделарским клубовима за рад са јуниорима. „До сада је било приметно мање одушевљење деце када треба да се ради на градњи модела, међутим овај комплет им омогућава много лакшу градњу и деца са уживањем спроводе активности, уз асистенцију инструктора Светозара Јовина и Стевана Јановића,“ каже Андрија Шили, председник Аеро клуба „Сомбор“.

Подсетимо, ове године је на иницијативу Комисије за аеромоделарство покренут Програм развоја јуниорских категорија у циљу омасовљења ваздухопловног моделарства. Током године су представницима клубова из Сомбора, Нове Пазове, Земуна, Зрењанина и Трстеника, прослеђени комплети модела Ф1Х, и судећи према извештајима, током следеће године ћемо на такмичењима имати више спремних нових – старих јуниора, што је циљ коме сви теже и коме се радују.

fer play2014