fbInstagram

ВАЗДУХОПЛОВНИ МОДЕЛАРИ У ОСВАЈАЊУ АМЕРИКЕ

Reprezentativci na pobedničkom postolju

Репрезентација Србије у ваздухопловном моделарству, која се такмичи у класама Ф1А,Б,Ц, отпутовала је данас на светско првенство, највеће овогодишње моделарско такмичење.

Светско првенство у ваздухопловном моделарству у слободнолетећим категоријама Ф1А,Б,Ц, ће се одржати од 15. до 22. октобра у место Лост Хилс у Калифорнији (САД), а Србију ће представљати репрезентација у саставу: Андрија Пешић из АК „Трстеник“, Славко Савић из АК „Нова Пазова“, Мића Тица из АК „Винг“ из Београда, Светозар Гостојић из АК „Зрењанин“, Бојан Гостојић из АК „Зрењанин“, Бранко Бјелић из АК „Винг“, Жива Ковачки из АК „Зрењанин“ и Драган Лакић из АК „Винг“. На такмичењу ће учествовати 37 репрезентација из Европе, Азије, Аустралије и САД са преко 250 такмичара и уз велики број помоћног особља – менџера и помоћника тима.

Наши репрезентативци ће наступити као браниоци титуле светског првака екипно у категорији Ф1Б, освојеној пре две године на Светском првенству у Мађарској. Такође репрезентативци Србије су и актуелни европски прваци, што су постали прошле године на првенству Европе у такође Мађарској. Ова врло трофејна репрезентација ће имати прилику да својим учешћем настави континуитет успешности и углед који завређује у светским моделарским круговима.

fer play2014