fbInstagram

ТРСТЕНИЧАНИ ДРЖАВНИ ПРВАЦИ У АЕРОРЕЛИ ЛЕТЕЊУ

viber image 2019 10 07 14 24 09

Титулу новог првака Србије у аерорели летењу освојила је посада из Аероклуба „Трстеник“ – Горан Бошковић и Александар Унчанин. Они су били најуспешнији пилоти у конкуренцији колега из Смедерева, Ваљева, Сремске Митровице и Кикинде, на Првенству Србије у рели летењу, одржаном од 4. до 6. октобра на спортском аеродрому у Кикинди.

Друго место је освојила посада из Аероклуба „Ваљево“ – Миливој Петровић и Александар Радојичић. Овај двојац који су чинили искусан пилот и инструктор Миливој Петровић и његов ученик Александар, донели су ваљевском клубу медаље и пехаре после дуже паузе и неучешћа клуба на ваздухопловним такмичењима, те су учинили да се Ваљево успешно враћа на ваздухопловну сцену. Треће место и бронзана одличја освојили су пилоти из Смедерева – Владимир Спасић и Борис Тацковић.

У три дисциплине које су претходиле пласману, сваки од ова три клуба попео се на победничко постоље – у слетању су најуспешнији били пилоти из Ваљева, у временској тачности пилоти из Смедерева, док је извиђање најбоље ишло пилотима из Трстеника.

Ово првенство је обележило и учешће једне даме, те је први пут наступила као такмичар и Николина Адамов из клуба домаћина - Аероклуба „Кикинда“. Николини је ово искуство на домаћем терену значајна одскочна даска за сва такмичења која следе, а ваздухопловство је богатије за нове пилоте на неким наредним сусретима.

fer play2014