fbInstagram

ТРИЈУМФ ТАКМИЧАРСКОГ РЦ МОДЕЛАРСТВА

1537086033862

Прво и једино овогодишње такмичење у РЦ моделарству у Србији извојевало је заједно са организаторима и учесницима својеврсну победу – показало је да је и те како равноправан део календара такмичења Ваздухопловног савеза Србије и да ће убудуће сви они који се баве РЦ моделарством имати прилике да одмеравају снаге на „такмичарском пољу“.

У суботу 15. септембра на спортском аеродрому „Утва“ у Панчеву, на Отвореном првенству Војводине и Србије у РЦ моделарству (дисциплина Ф5Ј - једрилице на електро погон), учествовало је 16 моделара, који су наступали у четири турнуса и додатном такозваном флај офу, који је решавао коначне позиције. Најуспешнији је био Адам Ваш, испред Виктора Мирнића на другом месту и Драгана Злокаса на трећем месту. Такмичење је одржано под покровитељством Ваздухопловног савеза Србије и Ваздухопловног савеза Војводине, и уз помоћ Спортског савеза Панчева, а у непосредној организацији Аеро клуба „Утва“ из Панчева.

„Захваљујем свима који су учествовали у организацији и спровођењу такмичења, а посебно такмичарима који нису устукнули под сумњама да ли ће се успети са организацијом и да ли су довољно спремни и опремљени да се такмиче. Сви заједно смо стекли драгоцена искуства, која ћемо употребити наредних година у још већем друштву и са још бољим резултатима,“ изјавио је Лазо Ђеоргиевски, члан организације такмичења и члан Комисије за аеромоделарство ВСС.

fer play2014