fbInstagram

ТАКМИЧЕЊЕ МОДЕЛАРА НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ

19756396 10210452877860641 9203189164634225977 n

        После такмичења у Новој Пазови и у Сомбору, моделари који се такмиче у категорији собних модела (Ф1Н), имали су прилике да се боре за најдуже летове и у Београду. У организацији АК „Београд“ је 9. јула у хали 4 Београдског сајма, одржано отворено међународно такмичење „Београдски међународни Ф1Н трофеј 2017“.

        Од укупно седам такмичара из клубова из Србије и Хрватске, најбољи је био Лазар Лаћимић из клуба домаћина, са само две секунде предности испред другопласираног Николе Ђорђевића из АК „Сомбор“ и трећепласираног Ивана Ђеоргијевског из АК „Фрањо Клуз“ Земун. У укупно девет изведених летова и стартовања по такмичару, постигнуто је неколико резултата у дужини трајања лета модела од преко 40 секунди, што је био овогодишњи рекорд постигнут од стране Данила Рунића из АК „Нова Пазова“, на државном првенству у Новој Пазови почетком године.

        „Прекорачење“ тих 40 секунди је почело првим стартом Ивана Ђеоргијевског који је постигао резултат од 40,9 секунди. Другопласирани Никола Ђорђевић  је у чак шест од девет летова имао резултат од преко 40 секунди. Најдуже време лета је остварио такмичар АК „Београд“ Лазар Лаћимић у последњем деветом старту, када је његов модел летео 43,5 секунди.

        Истог дана и на истом месту је одржано и такмичење у ревијалној подкласи Ф1Н-150, на коме је наступило такође седам такмичара, од којих је најбољи био Никола Ђорђевић из Сомбора, са мање од једне секунде испред другопласираног јуниора Видака Веселиновића из Трстеника и трећепласираног Лазара Лаћимића из Београда

        „Хала 4 Београдског сајма је заиста идеална за обарање рекорда због мирне атмосфере и уједначене температуре. Величина хале омогућује да се стартује са сваке позиције, без бојазни да ће модел негде ударити. Прво је Иван у свом првом старту излетео 40,9 секунди, затим ја 41, па Никола 43,1 и на крају сам у последњем свом лету направио резултат од 43,5 секунди. Фантастичан дан и такмичење, где се до последњег лета није знао победник,“ утисци су победника овог такмичења Лазара Лаћимића из АК „Београд“.

fer play2014