fbInstagram

СРЕЋНИ ПРАЗНИЦИ

VSS cestitka 2017

Драги ваздухопловци, партнери и сарадници,

Надамо се да сте одлазећу 2016. годину провели баш онако како сте и планирали и желимо вам да у здрављу, миру и слози, у друштву драгих људи дочекате предстојеће новогодишње и божићне празнике.

Иза нас је једна заиста испуњена ваздухопловна година. Наш календар спортских догађаја је испуњен, те смо тако одржали 44 такмичења током овогодишње сезоне. Организовали смо једанаест државних првенстава у Србији, четири светска купа, једно европско првенство, а шест репрезентација смо послали у свет…

Овогодишњи биланс медаља изгледа овако: на светским и европским првенствима и светским куповима наши такмичари освојили су 13 медаља, од чега пет златних, три сребрне и пет бронзаних.

Постали смо екипни европски прваци у прецизном слетању параглајдером, наша такмичарка постала је у овој дисциплини европска шампионка. На истом такмичењу освојили смо и женску бронзу и мушко сребро и бронзу.  На светском купу у прецизном слетању параглајдером имамо такође највише постоље.

У ракетном моделарству Србија имамо златног сениора на европском првенству, а јуниори су донели три медаље – сребрну и бронзану појединачну и бронзану екипну медаљу. На светском првенству у ваздухопловном моделарству наш јуниор је засијао сребрном бојом.

И ове године смо у светском купу у моделарству оставили траг – треће место у ракетном моделарству и прво место за јуниоре у ваздухопловном моделарству.

Велику захвалност дугујемо и свима онима који су бранили боје Србије на светским и европским првенствима, као и онима који су као непосредни организатори такмичења у Србији уложили своје време, енергију и ентузијазам.

Хвала свима онима који су се радовали успесима наших спортиста заједно са нама!

Нека вам свима Нова година донесе испуњење племенитих жеља и понеко изненађење, што више дружења, успеха и добрих спортских резултата.

Ваздухопловни савез Србије

fer play2014