fbInstagram

ЕКИПНИ ШАМПИОНИ СВЕТА

Ekipni prvaci sveta 

Репрезентација Србије у ваздухопловном моделарству, у класи Ф1Б (такозвани гумењаци) постала је екипни првак света. Наш тим у саставу Бојан Гостојић, Радоје Благојевић и Светозар Гостојић, освојила је златну медаљу у конкуренцији чак 42 земље. Моделари су ову победу извојевали после заиста захтевне борбе у флај-офу (додатном лету), што говори о квалитету конкуренције.

            "Имали смо три веомаљ напорна такмичарска дана на температури од 37 степени без и једног облачка. И поред тога, атмосфера у репрезентацији је била одлична. Захваљујући сјајном тимском раду и ентузијазму целе екипе успели смо у свим категоријама да регуларно завршимо такмичење без губитка модела, а у категорији гумењака да освојимо златну медаљу екипно. Ово је заиста сјајан успех и захваљујем се целој екипи на труду", поручио је Светозар Гостојић.

            Овај успех долази само неколико дана након што је наш моделар Бојан Гостојић освојио титулу јуниорског шампиона Европе у овој истој класи. Прешавши у сениорску конкуренцију, Бојан се одмах прикључио репрезентацији са којом је освојио злато, али овог пута сениорско.

fer play2014