fbInstagram

БАЧКА КУП

pict0373

            У недељу, 5. марта "Бачка индор куп" се одржава по трећи пут у Сомбору у организацији АК "Сомбор".Такмичење у класама Ф1Н и Ф1Н150 у категорији сениора, јуниора и млађих јуниора одржаће се у спортској хали "Мостонга" у Сомбору. То су класе који се стартују у затвореном простору - модели су лагани, од неколико грама и малих димензија. У класи Ф1Н150 такмиче се углавном млађи јуниори 2005. годиште и млађи, јуниори 1999. годиште и млађи као и сениори. Тај модел се стартује гуменом праћком циљајући плафон дворане и лети мање од једног минута. Распон крила тог модела је 150мм.
          У класи Ф1Н организује се и државно првенство, такмиче се углавном сениори и јуниори, обзиром да је потребна већа физичка снага такмичара јер се стартује бацањем руком. Циљ је бацити модел до самог врха таванице.
         У обе класе сваки такмичар стартује девет пута у 3 турнуса. Мерачи времена мере време лета модела у секундама, за сваку секунду лета модела такмичар добије један бод. На крају такмичења сабирају се бодови добијени од три најбоља лета.
Најбоља три такмичара у једној и другој класи и категорији добијају медаље, а у генералном пласману пехаре.
         До сада је пријављено девет екипа из Србије: Београд, Зрењанин, Н.Пазова, Суботица, Крагујевац и домаћин Сомбор. Из Хрватске долазе клубови: Чеминац, Запрешић и Осијек.
        Такмичење ће водити главни судија Станојловић Ненад. Биће ангажовано осам мерача времена, контролор димензије модела, а логистику ће чинити оператер на рачунару. Свим такмичарима, пратиоцима и организаторима биће обезбеђен топли оброк и освежење. Такмичење ће отворити председник АК "Сомбор", Шил Андрија.

fer play2014