fbInstagram

МОДЕЛАРИ ПОНОВО НА ОКУПУ

IMG 2420

Протеклог викенда, на полигонима за ваздухопловне моделаре у близини села Арадац, одржано је Државно првенство у класама Ф1Х и Г и заостали „Винг куп“. У позитивној атмосфери, такмичили су се моделари из шест клубова: ВМК „Суботица“, АК „Нова Пазова“, АК „Wing“, АК „Трстеник“, АК „Зрењанин“, АК „Савски Првенац“, међу којима је било 13 јуниора из четири клуба. 

IMG 2420

МОДЕЛАРИ ПОНОВО НА ОКУПУ

Протеклог викенда, на полигонима за ваздухопловне моделаре у близини села Арадац, одржано је Државно првенство у класама Ф1Х и Г и заостали „Винг куп“. У позитивној атмосфери, такмичили су се моделари из шест клубова: ВМК „Суботица“, АК „Нова Пазова“, АК „Wing“, АК „Трстеник“, АК „Зрењанин“, АК „Савски Првенац“, међу којима је било 13 јуниора из четири клуба. Најмлађих такмичара „млађих јуниора“ било је само четворо, али су се и они достојансвтено борили.

Резултати:

Ф1Х индивидуално
1. Милић Слободан, АК „Трстеник“
2. Гостојић Бојан (Ј), АК „Зрењанин“
3. Марковић Филип (Ј), АК "Винг" Земун

Јуниори:
1. Гостојић Бојан, АК „Зрењанин“
2. Марковић Филип, АК "Винг" Земун
3. Зиђарев Рихард, ВМК „Суботица“

(нај)млађи јуниори:
1. Бошњак Доминик, ВМК „Суботица“ (8 година)
2. Грубић Ђорђе, АК „Нова Пазова“ (8 година)
3. Стојановић Дајана, АК „Нова Пазова“ (10 година)

Уз импровизацију организатора због малог броја такмичара, формиран је један екипни пласман и подељене медаље најмлађим члановима екипа који су све присутне одушевили са приказаном борбеношћу.

Ф1Х ЕКИПЕ:
1. ВМК „Суботица“ (Зиђарев Рихард, Грујић Филип, Бошњак Доминик)
2. АК „Нова Пазова“ (Грубић Ђорђе, Стојановић Дајана, Стојановић Драгомир)
3. АК „Винг" Земун (Милојковић Марко, Марковић Филип)

У дисциплини Ф1Г „мали гумењаци“, учествовало је 10 такмичара из 5 клубова ВМК „Суботица“, АК „Трстеник“, АК „Нова Пазова“, АК „Винг“ и АК „Савски првенац“, од којих је било само шест јуниора. Екипни пласман није мога да се направи, па су награде подељене само у индивидуалном пласману.

Ф1Г Индивидуално:
1. Милић Слободан, АК „Трстеник“
2. Марковић Филип (Ј), АК "Винг" Земун
3. Милојковић Марко (Ј), АК "Винг" Земун

Јуниори:
1. Марковић Филип (Ј), АК "Винг" Земун
2. Милојковић Марко (Ј), АК "Винг" Земун
3. Грујић Филип, ВМК „Суботица“

Бошњак Доминик ВМК "Суботица" је награђем златном медаљом као једини млађи јуниор обзиром да се тај пласман није предмет званичних рангирања ВСС

Дисциплине Ф1Х (мале једрилице) и Ф1Г (мали гумењаци) које су се летеле на Државном су како им и назив каже мање и једноставније верзије дисциплина Ф1А и Б које се лете на светским првенствима. Захваљујући сарадњи и координацији клубова који имају радионице за младе ове дисциплине поново оживљавају у својој традиционалној улози развоја подмладка. Малобројни сениори на Државном су углавном били или наставници или они најстарији којима су "велики" модели сада већ сувише напорни.

Истовремено са Државним одржан је и "Винг Куп" на којем је учествовало 14 такмичара од којих два јуниора. Такмичење у дисцплинама Ф1АБЦ где су се огледали наши најбољи моделари и репезентативци тако да је на терену било такмичара свих генерација од 8 до 88 година. Oвде су се борили и моделари из АК Сомбор, АК Војка и АК "Фрањо Клуз" Земун. Највећа занимљивост на "Винг Купу" је био вечерњи двобој двоjице репрезентативаца у дисциплини Ф1Ц. Ни после додатног лета победник није разрешен, а како је сунце кренуло да залази договором је одржан жреб.
Освајачи медаља на "Винг Куп"-у:

Ф1А Једрилице
1. Савић Славко, АК "Нова Пазова"
2. Борђошки Милош, АК "Зрењанин"
3. Батоћанин Ненад, АК "Винг", Земун

Ф1Б "гумењаци"
1. Гостојић Светозар, АК "Зрењанин"
2. Благојевић Радоје, АК "Војка"
3. Зорић Урош (Ј), АК "Нова Пазова"

Ф1Ц моторни модели, "пењачи"
1. Ковачки Жива, АК "Зрењанин"
2. Бјелић Бранко, АК "Винг", Земун
3. Бачи Ференц, АК "Сомбор"

Велико хвала Мартину Грубићу на тексту и Ненаду Баточанину на фотографијама.

{AG}2014/modelari/aradac_2014-2{/AG}

 

fer play2014