fbInstagram

ЗАВРШЕТАК СЕЗОНЕ ЗА РАКЕТНЕ МОДЕЛАРЕ ТАКМИЧЕЊИМА У БАНАТСКОМ КАРЛОВЦУ

Предстојећег викенда завршава се сезона домаћих такмичења за ракетне моделаре. Државно првенство у категоријама С1Б/2 и С5Ц/2 за сениоре одржаће се у суботу 19. октобра у Банатском Карловцу на спортском аеродрому „Алибунар“ у организацији Аероклуба „Фрањо Клуз“ из Земуна.

 

Предстојећег викенда завршава се сезона домаћих такмичења за ракетне моделаре. Државно првенство у категоријама С1Б/2 и С5Ц/2 за сениоре одржаће се у суботу 19. октобра у Банатском Карловцу на спортском аеродрому „Алибунар“ у организацији Аероклуба „Фрањо Клуз“ из Земуна.Истовремено, на истом месту и у исто време биће одржано 4. коло Јуниорског купа Србије у категоријама С3А/2 и С6А/2 у организацији АК „Михаило Петровић“ из Банатског Карловца, након чега ће бити проглашени победници Јуниорског купа за 2013. годину.

Према програму Државног првенства, предвиђено је да се након предаје и овере модела, у 08:30 часова стартује са такмичењем у категорији С1Б, а категорија С5Ц долази на ред у 12:00 часова. Проглашење победника је планирано након 15:00 часова. Такмичење у оквиру Јуниорског купа почиње од 09:00 часова и трајаће до 16:00 часова, када следи проглашење најбољих.

Да подсетимо, недавно је одржано Државно првенство у ракетном моделарству за сениоре и јуниоре на спортском аеродрому Лисичији Јарак у Београду у категоријама С3А, С4А, С6А, С7, С8Е/П и С9А, након кога смо добили нове државне прваке у овим категоријама. И на међународној сцени сезона за наше такмичаре је приведена крају, након што је од 11. до 13. октобра одржан „Љубљана Куп“, последње такмичење у оквиру Светског купа ракетних моделара.

fer play2014