fbInstagram

25.000 КМ ПРЕЛЕТЕЛИ ИЗНАД НИША

Jedan od domacina takmicenja Bratimir Vasiljevic predsednik GO Pantelej sa najboljim damama takmicenja

             Светски куп у прелету параглајдером синоћ је успешно завршен након пет летачких задатака, 800 сати проведених у ваздуху и 25.000 прелетених километара изнад Ниша и јужног дела Србије.

            Након седам дана током којих су 122 пилота извела пет летачких задатака, Светски куп у прелету параглајдером који је бојио небо изнад Ниша и јужног дела Србије успешно је завршен.

            Победник у укупној конкуренцији је француски пилот Стефан Друан, а иза њега се позиционирао Јасен Савов из Бугарске. На трећој позицији је Француз Арнауд Бауми. Наш најбоље пласирани такмичар је Владимир Бачанин на 28. позицији, иако је већи део такмичења био међу првих десет.

            Најбоље две жене овог такмичења долазе из Јапана - Атсуко Јамашита и Јуки Сато Коломе, а на трећој позицији је Францускиња Мерил Делфериере. Најбољи тимови (састављени од пилота из различитих држава) су Озон, Парапенте Маг и Кроз Кантри.

            "Осмех на мом лицу је не због тога што је такмичење завршено, већ због тога што је завршено успено, без икаквих повреда и инцидената у лету. Хвала пилотима из целог света што су нам поклонили поверење и дошли да лете на нашим теренима", рекао је приликом затварања директор такмичења, Жељко Овука.

            Такмичење у организацији Ваздухопловног савеза Србије обележиле су следеће бројке: на светском купу је летело укупно 122 пилота који су имали пет летачких задатака; њих 186 је завршило задатке у циљу; укупно су у ваздуху након старта провели 800 сати и прелетели 25.000 км. Сви ови подаци добијени су захваљујући томе што су се сви пилоти уживо пратили из штаба такмичења у сваком тренутку трке помоћу уређаја који се називају трекери.

            "Хвала вам што сте обојили небо изнад Ниша и овог дела Србије претходних недељу дана и што сте нам дозволили да вам покажемо наш препознатљив бренд, а то је српска гостопримљивост. Надамо се да ћете нам доћи поново и да ће Србија добити и организацију Светског првенства у Нишу ускоро", рекао је Дарко Булатовић, градоначелник Ниша званично затварајући ово престижно такмичење. 

fer play2014