fbInstagram

ВРШАЦ ПОНОВО ПУН ПИЛОТА

232 (Medium)             

Око 90 пилота параглајдера такмичиће се четири дана у дисциплини прелет, правећи летове и до 100 км од Вршца према Пожаревцу, Петровцу на Млави, Пландишту и Алибунару.
            Прво овогодишње такмичење у прелету параглајдером у Србији, Вршац опен, већ једанаесту годину за редом привлачи велики број такмичара из земље и иностранства. Од 28. априла до 2. маја, 90 пилота параглајдера освојиће небо изнад Вршца који је већ постао град препознатљив међу летачима у целом свету.
           "Након 11 година организовања овог такмичења, можемо рећи да је оно стекло значајну репутацију међу параглајдинг светом. У Вршац на ово такмичење долазе најбољи пилоти из региона, али и шире", објашњава Жељко Овука, директор такмичења.
            Ово такмичење уједно представља и прво коло Лиге Србије у дисциплини прелет, која је последњих година веома развијена у нашој земљи. Од 90 пилота који ће учествовати, чак њих 60 имају домаћу спортску дозволу и долазе из скоро 20 српских клубова.
           Током првомајских празника, пилоти ће полетати са новоуређеног полетишта код Вршачке куле и правити летове и до 100 км према Пожаревцу, Петровцу на Млави, Пландишту и Алибунару.
            Такмичење организује КСЛиБ "Арес", уз подршку Ваздухопловног савеза Београда, Спортског савеза Србије и Министарства омладине и спорта.

fer play2014